marcints Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Mój problem polega na tym, że w domu mam za słaby zasięg WiFi, niestety routera nie da się przenieść w inne miejsce, więc potrzebuję jakoś zwiększyć siłę sygnału. Wygrzebałem gdzieś antenę ( http://www.ceneo.pl/4570797 ), ale oczywiście w moim routerze antena jest zamontowana na stałe, więc nic mi po niej. Przypuszczam, że najlepiej byłoby dokupić jakiegoś switcha, żeby spiąć go kablem z moim routerem i do switcha podpiąć antenę, która powinna dać lepszy sygnał. Pytanie czy to zadziała i jaki switch wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4b1dd3n Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Spróbuj najpierw triku z folia aluminiową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Tobie nie jest potrzebny switch a 2 acces point który wepniesz w port lan routera. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Takie anteny nic nie dadzą. Potrzebujesz routera, z dużą mocą. Polecam TP-LINK wr1043nd v2. Sam mieszkam w dużym domu i od czasu zainstalowania tego routera wszelkie problemu z zasięgiem znikły. Router jest niedrogi, prosty i obsługuje wolne oprogramowanie. (w moim przypadku gargoyle). Dobry zasięg w całym domu, nawet w altanie na działce oddalonej o 100m w linii prostej. Jeśli chodzi o transfery, nie jest mistrzem świata, ale ja po wi-fi przez strop oglądam filmy w full HD płynnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Trzeba doprowadzić kabel do miejsca w którym ma być dostępny internet bezprzewodowy i na końcu tego kaba podpiąć access point albo router WiFi. Edytowane 21 Października 2014 przez szpachla2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
delekta87 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Pomyśł nad routerem http://www.morele.net/router-airlive-n-power-high-power-access-point-router-802-11n-150mbps-1xwan-4xlan-1xpoe-1xusb-n-power-399497/ Posiada możliwość ustawienia mocnego sygnału. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Przestańcie mu wciskać "lepsze" routery. Kwazor i szpachla dobrze mówią - kupujesz access point, który łączysz z routerem kablem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Szpachla i ja dobrze mówimy. router --> kabel do punktu B -> Acces point. Delekta : Za ten router można beknąć ( smutni panowe przyjadą z URTIPU) w PL jest 100mW EIRP mocy wypromieniowanej..tj 20 dBm ten co pokazałeś ma 26 dBm.. W jedną stronę to "pójdzie" a co z kartą w lapie/ stacjonarce która ma 20dBm ? Siec komp bedzie widzieć ale może sie z nią nie połączyć jesli sygnał będzie za słaby z kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...