Skocz do zawartości
Dune

zrobienie print screena z filmu - problem

Rekomendowane odpowiedzi

kolega ma problem

Dostałem sobie płytke z zakonczenia gima. Na płytce filmik, kodeki i playerek divX. Instaluje wsio, właczam film i widze ładny film, oglądam, oglądam, i ptarze - fajna scenka, no to pause, full screen i klepie print screena. otwieram corela, robie wklej, a tam czarny ekran ... kilka razy próbwałem, cały czas czarne .. zdenerwowałem sie, instaluje corel capture - ustawiam, klepie F7 i dalej nic ! czarny ekran. Co jest ? jak temu zaradzic ? 

od siebie dodam ze przy psp7 jest to samo.

dzieki z gory za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę powiedzieć że mam ten sam problem. Wielokrotnie chciałem zrobić screena z filmu a tu black screen :(

Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. W grach bez problemu strzela się fotki a przy filmie jest ból.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buehehehe jest na to sposób ... też chciałem robić screeny z filmów ...

w pierwszym lepszym progsie do odtwarzania filmów zrób screena następnie otwórz np. painta i wklej ... bedzie ciemno (lej na to) ... wroc do playera i (oczywiście screena walish na pauzie) na tej pauzie strzel kolejnego ... wlaz do painta i wklej ... widzisz ladnego screena :) moj patent :P :P walczylem z tym kiedys... dawno nie robilem takich screenow ... ale dowod ze nie rzucam slow na wiatr jest ten troche przyciety screen ze Stuarta Malutkiego 2 (heh pol roku na dysku i nie ogladnalem :P ) a przyciety bo ftp nie pozwala mi na wrzucanie wiekszych -- chodzi o czas.... niestety moze tylko ja mam tak 'zwalona' winde .. bo np. u mojego kumpla ta metoda zawodzi...jedno jest pewne tak samo u mnei i u niego ta metoda dziala na WIN ME :) ja mam dwa systemy ale akurat dla mnie nie problem na xp i me .. aczkolwiek u kumpla tylko Me

W ogole to trzeba miec taka kashane jak jest u mnie :) a KASHANA jest

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

j/w nawet hyper snap nie pomaga  :cry:

próbowałem hypersnapem i też coś nie działa

U mnie HyperSnap działał, tylko trzeba włączyć zrzuty specjalne. Jest też freeware'owy programik 20/20, który łapać łapał, ale nie za każdym razem. :D Trzeba było kilka razy próbować, aż zaskoczyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem włączone zrzuty specjalne i też nie działało (scroll lock)... Ale o któej wersji programu mówimy... Bo ja mam jakąś starą :oops:

UPTADE:

Jaki beton, odpaliłem film w windows media player - tym starym 6.x pod XP, walnąłem print screena, ctrl+v w paincie.... i wkleił mi screena z filmu :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w pierwszym lepszym progsie do odtwarzania filmów zrób screena następnie otwórz np. painta i wklej ... bedzie ciemno (lej na to) ... wroc do playera i (oczywiście screena walish na pauzie) na tej pauzie strzel kolejnego ... wlaz do painta i wklej ... widzisz ladnego screena :) moj patent :P :P walczylem z tym kiedys... dawno nie robilem takich screenow ... ale dowod ze nie rzucam slow na wiatr jest ten troche przyciety screen ze Stuarta Malutkiego 2 (heh pol roku na dysku i nie ogladnalem :P ) a przyciety bo ftp nie pozwala mi na wrzucanie wiekszych -- chodzi o czas.... niestety moze tylko ja mam tak 'zwalona' winde .. bo np. u mojego kumpla ta metoda zawodzi...jedno jest pewne tak samo u mnei i u niego ta metoda dziala na WIN ME :) ja mam dwa systemy ale akurat dla mnie nie problem na xp i me .. aczkolwiek u kumpla tylko Me

[/img]

MacieX, to moze byc dobry patent... Sprawdze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi do capture zawsze dzialal BSPlayer. Bez problemu lapie wszystko co chce skopiowac. wystarczy tylko nacisnac [p] :D

Dowod: klatka z Taxi 2:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[/img]

MacieX, to moze byc dobry patent... Sprawdze...

Faktycznie działa!!! Dzięki!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze 1 sposób... w total comanderze właczamy film za pomocą viewiórki (F3) i wtedy robi sie print screen bez problemów. dodam ze mam podłączony infranview jako plugin do TC.

a lepszy zonk jest jesli wkleimy do painta "print screena" i puscimy film pod spodem zeby sobie leciał... wtedy obraz będzie sie animowł w paincie :lol: Wygląda na to ze robiąc print screena ekranu filmu windows kopiuje tylko wskaźnik na obszar w pamięci (w pamieci karty graficznej) i przekazuje do painta... zamiast zaalokować miejsce pod bitmape... niedopatrzenie billa czy celowe działanie? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi