Dune Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 kolega ma problem Dostałem sobie płytke z zakonczenia gima. Na płytce filmik, kodeki i playerek divX. Instaluje wsio, właczam film i widze ładny film, oglądam, oglądam, i ptarze - fajna scenka, no to pause, full screen i klepie print screena. otwieram corela, robie wklej, a tam czarny ekran ... kilka razy próbwałem, cały czas czarne .. zdenerwowałem sie, instaluje corel capture - ustawiam, klepie F7 i dalej nic ! czarny ekran. Co jest ? jak temu zaradzic ? od siebie dodam ze przy psp7 jest to samo. dzieki z gory za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Muszę powiedzieć że mam ten sam problem. Wielokrotnie chciałem zrobić screena z filmu a tu black screen :( Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. W grach bez problemu strzela się fotki a przy filmie jest ból. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 j/w nawet hyper snap nie pomaga :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jezeli chcecie robic print screen'a z filmu konieczne jest do tego specialny program typu Hyper-Snap DX-5 Wtedy za pomoca tego programu robicie print screen'y. Sam uzywam wlasnie tego programu. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 próbowałem hypersnapem i też coś nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olkoo Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 bo zwykly print screen nie zlapie strumienia video; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 www.virtualdub.org lub player z opcja capture. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 bo zwykly print screen nie zlapie strumienia video;Tak, to niestety prawda. Do zescreenowania przydalby sie jakis dobry program... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jeżeli chcesz zrobić printsreena to możesz go zrobić za pomocą AllPlayera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jeżeli chcesz zrobić printsreena to możesz go zrobić za pomocą AllPlayera. oki doki działa umnie, thx :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 buehehehe jest na to sposób ... też chciałem robić screeny z filmów ... w pierwszym lepszym progsie do odtwarzania filmów zrób screena następnie otwórz np. painta i wklej ... bedzie ciemno (lej na to) ... wroc do playera i (oczywiście screena walish na pauzie) na tej pauzie strzel kolejnego ... wlaz do painta i wklej ... widzisz ladnego screena :) moj patent :P :P walczylem z tym kiedys... dawno nie robilem takich screenow ... ale dowod ze nie rzucam slow na wiatr jest ten troche przyciety screen ze Stuarta Malutkiego 2 (heh pol roku na dysku i nie ogladnalem :P ) a przyciety bo ftp nie pozwala mi na wrzucanie wiekszych -- chodzi o czas.... niestety moze tylko ja mam tak 'zwalona' winde .. bo np. u mojego kumpla ta metoda zawodzi...jedno jest pewne tak samo u mnei i u niego ta metoda dziala na WIN ME :) ja mam dwa systemy ale akurat dla mnie nie problem na xp i me .. aczkolwiek u kumpla tylko Me W ogole to trzeba miec taka kashane jak jest u mnie :) a KASHANA jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 j/w nawet hyper snap nie pomaga :cry: próbowałem hypersnapem i też coś nie działaU mnie HyperSnap działał, tylko trzeba włączyć zrzuty specjalne. Jest też freeware'owy programik 20/20, który łapać łapał, ale nie za każdym razem. :D Trzeba było kilka razy próbować, aż zaskoczyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Miałem włączone zrzuty specjalne i też nie działało (scroll lock)... Ale o któej wersji programu mówimy... Bo ja mam jakąś starą :oops: UPTADE: Jaki beton, odpaliłem film w windows media player - tym starym 6.x pod XP, walnąłem print screena, ctrl+v w paincie.... i wkleił mi screena z filmu :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 HyperSnap-DX 5.10.02, sprawdziłam w tej chwili ponownie, przechwytuje -- w zrzutach specjalnych zaznaczam i powierzchnię pierwotną, i nakładkę. No i ScrollLockiem, oczywiście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 buehehehe jest na to sposób ... też chciałem robić screeny z filmów ... w pierwszym lepszym progsie do odtwarzania filmów zrób screena następnie otwórz np. painta i wklej ... bedzie ciemno (lej na to) ... wroc do playera i (oczywiście screena walish na pauzie) na tej pauzie strzel kolejnego ... wlaz do painta i wklej ... widzisz ladnego screena :) moj patent :P :P walczylem z tym kiedys... dawno nie robilem takich screenow ... ale dowod ze nie rzucam slow na wiatr jest ten troche przyciety screen ze Stuarta Malutkiego 2 (heh pol roku na dysku i nie ogladnalem :P ) a przyciety bo ftp nie pozwala mi na wrzucanie wiekszych -- chodzi o czas.... niestety moze tylko ja mam tak 'zwalona' winde .. bo np. u mojego kumpla ta metoda zawodzi...jedno jest pewne tak samo u mnei i u niego ta metoda dziala na WIN ME :) ja mam dwa systemy ale akurat dla mnie nie problem na xp i me .. aczkolwiek u kumpla tylko Me W ogole to trzeba miec taka kashane jak jest u mnie :) a KASHANA jest [/img] MacieX, to moze byc dobry patent... Sprawdze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Mi do capture zawsze dzialal BSPlayer. Bez problemu lapie wszystko co chce skopiowac. wystarczy tylko nacisnac [p] :D Dowod: klatka z Taxi 2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 20 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2003 buehehehe jest na to sposób ... też chciałem robić screeny z filmów ... w pierwszym lepszym progsie do odtwarzania filmów zrób screena następnie otwórz np. painta i wklej ... bedzie ciemno (lej na to) ... wroc do playera i (oczywiście screena walish na pauzie) na tej pauzie strzel kolejnego ... wlaz do painta i wklej ... widzisz ladnego screena :) moj patent :P :P walczylem z tym kiedys... dawno nie robilem takich screenow ... ale dowod ze nie rzucam slow na wiatr jest ten troche przyciety screen ze Stuarta Malutkiego 2 (heh pol roku na dysku i nie ogladnalem :P ) a przyciety bo ftp nie pozwala mi na wrzucanie wiekszych -- chodzi o czas.... niestety moze tylko ja mam tak 'zwalona' winde .. bo np. u mojego kumpla ta metoda zawodzi...jedno jest pewne tak samo u mnei i u niego ta metoda dziala na WIN ME :) ja mam dwa systemy ale akurat dla mnie nie problem na xp i me .. aczkolwiek u kumpla tylko Me W ogole to trzeba miec taka kashane jak jest u mnie :) a KASHANA jest [/img] MacieX, to moze byc dobry patent... Sprawdze... Faktycznie działa!!! Dzięki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 jeszcze 1 sposób... w total comanderze właczamy film za pomocą viewiórki (F3) i wtedy robi sie print screen bez problemów. dodam ze mam podłączony infranview jako plugin do TC. a lepszy zonk jest jesli wkleimy do painta "print screena" i puscimy film pod spodem zeby sobie leciał... wtedy obraz będzie sie animowł w paincie :lol: Wygląda na to ze robiąc print screena ekranu filmu windows kopiuje tylko wskaźnik na obszar w pamięci (w pamieci karty graficznej) i przekazuje do painta... zamiast zaalokować miejsce pod bitmape... niedopatrzenie billa czy celowe działanie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a mzona po prostu...FRAPSem [mysle, ze podstawowy program kazdego garcza] albo np SnagIt`em Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...