blood_reksio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Witam Na wstępie moja konfiguracja: Intel I7 875K s. 1156 Płyta główna Asus P7P55D Premium Grafika GeForce Gigabyte 660 TI OC Pamięć 8 GB Kingston DDR 3 1600 dwa dyski: SSD OCZ 128 GB i WD 1 TB Black Series Zasilacz TT 850 W Gold Obudowa TT (nie pamiętam nazwy) w każym razie 4 wentylatory w obudowie Teraz problem Podczas normalnego użytkowania komputera wszystko działa normalnie, przy odpaleniu gry komputer restartuje się od razu, albo po jakiejś chwili, dodatkowo przez 1-2 minuty nie chcę bootować. Trzeba go wyłączyć i uruchomić po kilku minutach. Pierwsze co pomyślałem to padnęta grafika, niestety włożyłem inną o podobnej prądożerności i efekt był ten sam komp się restartował. Pamięci sprawdziłem testami i wszystko Ok. Napięcia zasialcza też są super stabilne. Temperatura procesora OK, dodatkowo wymieniłem pastę pod procesorem. Pomyślałem że to może dysk SSD powoduje problemy i zainstalowałem system na normalnym dysku - dalej resety. Najśmieszniejsze jest to że komputer przechodzi wszystkie testy syntetyczne - wygrzewanie procesora, pamięć, grafika. Oddałem też kompa na testy do serwisu komputerowego - panowie nie doszukali się usterki. W tej sytuacji według mnie to płyta główna. Jak wy sądzicie. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niszczy Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 stery masz najnowsze? spróbuj przełożyć grafę do drugiego slotu,może pierwszy ma jakąś wadę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Jest to jakaś myśl - spróbuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...