hrd_p Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Witam. Jestem posiadaczem archaicznego sprzętu jakim jest LiveBox v.1 i mam z nim problem. Próbując się połączyć z internetem za pośrednictwem WiFi w telefonie (znajduje WiFi i łączy się bezproblemowo), nie mogę przeglądać internetu. Nie wiem co się dzieje. Dodam, że telefon bezproblemowo łączy się z innym routerem. Zauważyłem również, że po połączeniu w szczegółach połączenia WiFi brama i maska podsieci to same zera. Macie jakiś pomysł? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Nie trzeba przypadkiem w liveboksie przytrzymać jakiegoś guzika przy pierwszym połączeniu lub dodać adres mac w panelu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Trzeba, ale to nic nie daje. Natomiast filtrację mac-ów wyłączyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Konfigurowałem to tylko raz, lata temu. Na pewno da się tam wyłączyć filtrowanie mac dla wifi? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 W zakładce łącznośc bezprzewodowa znajduje się możliwość wyłączenia filtracji, więc myślę, że tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Może limit urządzeń adresowanych poprzez DHCP został przekroczony? Ze względów bezpieczeństwa domyślnie jest to kilka adresów tylko niekiedy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Z tego liveboxa korzysta tylko komputer stacjonarny (podłączony kablem) i teraz chciałem się połączyć poprzez wifi w telefonie. A DHCP może tak mieszać w łączności wifi? Może jego ustawienia są odpowiedzialne za to, że coś nie działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 To właśnie DHCP powinno przypisać adres ip telefonowi, bramę, DNS. Próbowałeś uruchomić ponownie router i telefon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Tak, restartowałem urządzenie wielokrotnie. Bezskutecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Próbowałeś klepnąć adresy z palca? ;) @Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Jak, gdzie? W telefonie? To Symbian (Nokia 500), więc nawet nie wiem czy będzie taka opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 http://discussions.nokia.com/t5/Online-services-from-Nokia-Nokia/How-to-Setting-IP-manually-Nokia-500-WLAN/td-p/1391347 @Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrd_p Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Ok, jestem w ustawieniach IPv4. Mam do uzupełnienia IP i DNS. Skąd je wziąć? I skąd wziąć adres serwera DNS do ustawienia IPv6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atp2000 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Na pewno bedzie w symbian'ie. Sprawdz jaka jest adresacja livbox'a. Mozliwe, ze 192.168.1.xxx, 192.168.0.xxx. Jak bedzie ktorys z tych to w miejsce xxx wpisz numer najlepiej w zakresie 100-200. DNS to adres livebox'a czyli w miejsce xxx bedzie, przewaznie 1. Do czego Ci potrzebny IPv6? Edytowane 26 Października 2014 przez atp2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...