vegitto 1 Report post Posted October 23, 2014 (edited) Każdy z nas zna problem twardego masła. Czy są jakieś inne możliwości, niż pośpieszne skrobanie powierzchni kostki i tracenie minut życia w oczekiwaniu, aż przejdzie w stan smarowalności? Margaryna nie jest dla mnie opcją, bo "nie smakuje". Co robić, jak żyć?Z pomocą nadchodzi słoik/tubka najlepszego(po internecie i ew. dziewczynie) wynalazku ludzkości w dziedzinie kulinariów kanapkowych! Łatwo się smaruje i dobrze smakuje, oczywiście mam na myśli majonez!Osobiście preferuję kajzerki posmarowane z majonezem, zawierające plaster sałaty i ofc. polędwicy sopockiej + ew. plaster posolonego(!) pomidora(bo glutaminian monosodowy bardzo). Jeśli czuję się bogaty, to jeszcze do tego jakiś serek.Z czym Wy zwykle jecie kanapki? Wymiana poglądów leć! :) Edited October 23, 2014 by vegitto Quote Share this post Link to post Share on other sites
KonradKot 3 Report post Posted December 3, 2014 pewnie ci się narażę ale...niecierpię smaku majonezu! :-P za to do wszystkiego prawie daje keczup Quote Share this post Link to post Share on other sites
komputerowa 0 Report post Posted December 16, 2014 Nie używam majonezu do kanapek, bo uważam, że tuczy. Aczkolwiek podana przez vegitto kompozycja może być bardzo smaczna. Kanapki smaruję masłem, ale cienko. Czasem jest to margaryna, ale to sporadycznie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ancient 49 Report post Posted December 16, 2014 Na kanapki tylko smalec, chyba, że mają być po wegańsku wtedy najpewniej ketchup.Majonez nadaje się tylko pod cooler. Quote Share this post Link to post Share on other sites
biczuuu 5 Report post Posted December 16, 2014 Tylko i wyłącznie ketchup kotlin z piekła rodem. Żadnego masła. Do tego wedlinka, ogórek i koniecznie cebulka. Czosnek też ekstra :) lubie mocne smaki, później trzeba umyć zeby Quote Share this post Link to post Share on other sites
laprekuan 331 Report post Posted March 20, 2015 w ogóle nie uzywam smarowidła w kanapce. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NostradamuSek 14 Report post Posted March 20, 2015 Masło roślinne. MR - nie ma problemu ze smarowaniem. Masło osełka nie trzymane w lodówce. Serek naturalny. Pasztety. Majonez rzadko używam. Częściej chrzan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
TSRules 282 Report post Posted March 20, 2015 (edited) tak trochę offline, jak jeszcze brykałem komunikacją miejską to często odczuwałem wyziewy pasażerów "kiełbasiano-paprykowo- pasztetowo-majonezowo-chrzanowy" bo szczególnie dla starszych roczników guma miętowa, czy tik-tak to zło wcielone zachodnich koncernów ;) Edited March 20, 2015 by TSRules Quote Share this post Link to post Share on other sites
HeatheN 538 Report post Posted March 20, 2015 To po co się z nimi całujesz:D? Quote Share this post Link to post Share on other sites
TSRules 282 Report post Posted March 20, 2015 nie wiem czy masz dziewczynę (chyba nie) ale spróbuj kiedyś zjeść coś na ostro czy jak wyżej i jej pochuchaj takim zestawem bukietu zapachowego zobaczymy jak to ją pozytywnie rozbudzi ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
NostradamuSek 14 Report post Posted March 20, 2015 (edited) Po posiłku polecam umyć zęby i wsiamać np ciasto jagodowe, ananasy i dopiero.. PS Te wyziewy i tak pikuś w porównaniu z nie myciem się i nie zmienianiem ubrania... i nie daj Boże tonaż "perfumy" na siebie i okopceni papierosami. Często też w takiej komunikacji niestety bezdomni ... wtedy najczęściej ja muszę wysiadać, bo nie da się... Edited March 20, 2015 by NostradamuSek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dijkstra 999 Report post Posted March 20, 2015 Kek, w jakiej części świata majonez jest alternatywą dla masła? Jem jedno i drugie na raz, majonez jako dodatek do niektórych wędlin. Po wierzchu smaruję. Masło trzyma się w maselniczce, którą trzyma się na stole lub w szafce, wtedy nie ma problemu z rozsmarowywaniem, chyba, że mieszkamy w iglo. No i majonez tylko kielecki, wszystkie inne mogą się w zakrętkę pocałować. 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
aqua 6 Report post Posted March 20, 2015 Pierwsze słyszę, aby smarować kanapkę majonezem :d Jeśli chodzi o mnie to wszystko mi jedno masło czy margaryna. Kiedyś też stosowałem metodę na sucho, różnicy nie widać w sumie, bo jak i tak przyjdzie szynka, pomidor, ogórek przykładem to tak czy tak one są dosyć wilgotne ;p Ale najlepsze kanapki to chyba jak jest Lato! Szynka, cebula, sałata, pomidor, papryka, szczypiorek, ser + dodatek kto jak woli. Ketchup, musztarda, sos czosnkowy czy majonez. A najlepszy do tego wszystkie świeży chlebek niekrojony :D ! Quote Share this post Link to post Share on other sites
rafa 747 Report post Posted March 20, 2015 (edited) Nie jem masła od ok 20 lat nie lubie, śmierdzi i psuje smak kanapek. Margaryna to sztuczna trucizna (utwardzane tłuszcze itd), nigdy nie chciałem jeść a poza tym śmierdzi jeszcze bardziej. Czasem używam majonezu ale generalnie wolę bez BTW zabawny temat wątku Edited March 20, 2015 by rafa Quote Share this post Link to post Share on other sites
reed 194 Report post Posted March 21, 2015 W ankiecie brak opcji: SMALCZYK (nie roślinny!!!) :plom: Quote Share this post Link to post Share on other sites
KuKa1992 0 Report post Posted June 15, 2015 Oczywiście majonez, byle nie Kielecki, nie cierpię go. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Karolcia22 5 Report post Posted October 23, 2015 Kieliecki najlepszy! a nie jakieś Babuni czy inny badziew :D Quote Share this post Link to post Share on other sites
TSRules 282 Report post Posted October 23, 2015 a z innej beczki, wolicie górę bułki czy spód ? :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
NostradamuSek 14 Report post Posted October 23, 2015 Jeden uj. byle prosto z pieca, chrupiąca - wtedy świeże prawdziwe masło to ja, to je to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
reed 194 Report post Posted October 23, 2015 i sypnięte kamisową przyprawą do grilla! MNIAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
radiergummi 1079 Report post Posted October 23, 2015 Od razu widać żeś głodny student. Taptaptap Mlais M52 Quote Share this post Link to post Share on other sites
NostradamuSek 14 Report post Posted October 23, 2015 Od razu widać żeś głodny student. Taptaptap Mlais M52 Bo przyprawia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
reed 194 Report post Posted October 23, 2015 Od razu widać żeś głodny student. Taptaptap Mlais M52 Tiaaaa, jakieś 25 lat wcześniej :D Ale wtedy nie było jeszcze kamisów ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
szopp 5 Report post Posted February 3, 2016 Zdecydowanie masło majonez nawet bym nie pomyślała to szybciej ketchup:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pitras 4 Report post Posted February 4, 2016 Majonez jest super do wędlinki :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
reed 194 Report post Posted February 4, 2016 Majonez jest super do wędlinki :-) Tak, byle to nie był hcujowy Helmans. Winiary jak dla mnie smaczy zajebiaszczo, ale czasem i na Kielecki się decyduję, zwłaszcza pod jajka (kurze!) Quote Share this post Link to post Share on other sites
pitras 4 Report post Posted February 4, 2016 Winiary zawsze kupuje jak jestem w kraju, stala pozycja na mojej liscie zakupow w PL :-) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Klaus 2782 Report post Posted February 4, 2016 Dobre jaja, olej kujawski, pieprz, jakaś instrukcja z neta i mikser. Pewnie każdy sklepowy się schowa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
reed 194 Report post Posted February 5, 2016 Co racja to racja. Ś.P. Babcia zawsze sama robiła i smak rwał sutki. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Małpożer 368 Report post Posted February 5, 2016 świeże prawdziwe masłoTo tylko na wsi jak masz kontakt z rolnikami co hoduja krowy. Ale i tak juz mleko nie to samo co kiedys... stoi ta krowa caly dzien w oborze, faszerowana jakas chemiczna papka z ue. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites