Jump to content
Sign in to follow this  
vegitto

Masło czy majonez? Z czym robicie kanapki?

Masło czy majonez?  

22 members have voted

  1. 1. Czym smarujesz kanapki?

    • uznaję wyłącznie masło!
    • majonez najlepszy!
    • z jakiegoś powodu wolę margarynę


Recommended Posts

A ja się podzielę nowym odkryciem, narzeczona ma od dawna fazę na zdrowe gotowanie i zamiast margaryny używamy na kanapki oleju kokosowego, ale takiego bez smaku. I muszę wam powiedzieć, że w smaku to taki miks masła i margaryny, idealny pod kanapki z dżemorem :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najzdrowiej nic nie jest i nie pic, bo juz nawet woda skazona lub schlorowana na potege ;) A i tak to co niezdrowe jemy na potege - chipsy, pizze, cole, fastfoody.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kto je ten szit, ten je. Ja nie.
W związku z chorobą, muszę jeść zdrowo  :banana: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ja polecam keczup zmieszany z majonezem! Zawsze do własnoręcznie robionych hamburgerów dodawałam taki mix i smakowało... orientalnie :D Co do masła, to prawda, że trzeba mieć dobre znajomości, by prawdziwie ekologiczne zamówić. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

W tym wątku pierwszy raz spotykałem się z czymś takim jak smarowanie chleba majonezem, ale cóż ... Jeżeli chodzi o mnie, to smaruję margaryną, chociaż wolę masło, ale z powodu problemów z rozmrażaniem, to margaryna pozostaje.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po pierwsze juz nie bebe sie wypowiadal jak zjechalby mnie Klaus za taki temat.

 

 

NO ALE

 

 ja preferuje tylko musztarde. Ostatnia wypalilo mi dziubek kiedy kupilem musztarde kozacka.

Wszyscy w domu mieli ze mnie, mowiac w jezyku dzieci ze szkoly podstawowej, BEKE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiedyś widziałem trick na zamarznięte masło... zetrzyj je na tarce na dużych oczkach... rozsmarujesz bez problemu.

Edited by bahus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja z zamarzniętym masłem radze sobie w ten sposób, że rozgrzewam nóż nad gazem (5 - 10 sekund). Nóż wchodzi wtedy w masło bez problemu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Majonez zamiast masła? Tego jeszcze nie słyszałem. Rozumiem używanie tego i tego ale zamiast? Dziwne ;p  Ja używam masła, albo serka naturalnego, śmietankowego do smarowania. Margaryny nigdy bo jetst bardzo nie zdrowa i mi nie smakuje. Majonez uwielbiam:) do kanapek z pomidorem lub szynką.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie przepadam za margaryną Nigdy nie lubiłem. O wiele bardziej lubię tradycyjne masło. No i czasami jak chcę jakiegoś urozmaicenia to robię sobie jakąś domową pastę do chleba. Pycha jest pasta z awokado. 

Zaczyna się sezon na dynie i pewnie zacznę robić pastę z dyni ( świetna, polecam spróbować). 

https://www.przepisy.pl/przepis/pasta-z-dyni

Edited by geek22

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.