grakas Posted May 12, 2016 Report post Posted May 12, 2016 A ja się podzielę nowym odkryciem, narzeczona ma od dawna fazę na zdrowe gotowanie i zamiast margaryny używamy na kanapki oleju kokosowego, ale takiego bez smaku. I muszę wam powiedzieć, że w smaku to taki miks masła i margaryny, idealny pod kanapki z dżemorem :D Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
reed Posted May 12, 2016 Report post Posted May 12, 2016 Poczytaj więcej o tym kokosowym towocie. Zwłaszcza o jego negatywnych aspektach. Czytałeś np to: https://www.facebook.com/KreaturnaKuchnia/posts/623885031003984 ? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Małpożer Posted May 12, 2016 Report post Posted May 12, 2016 Najzdrowiej nic nie jest i nie pic, bo juz nawet woda skazona lub schlorowana na potege ;) A i tak to co niezdrowe jemy na potege - chipsy, pizze, cole, fastfoody. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
reed Posted May 13, 2016 Report post Posted May 13, 2016 Kto je ten szit, ten je. Ja nie.W związku z chorobą, muszę jeść zdrowo :banana: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
n.n.visionary Posted July 9, 2016 Report post Posted July 9, 2016 A ja polecam keczup zmieszany z majonezem! Zawsze do własnoręcznie robionych hamburgerów dodawałam taki mix i smakowało... orientalnie :D Co do masła, to prawda, że trzeba mieć dobre znajomości, by prawdziwie ekologiczne zamówić. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kilokush Posted July 9, 2016 Report post Posted July 9, 2016 Nienawiść do masła tak zostałem wychowany ten kto to je na zawsze jest przegrany! 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Varkot Posted July 12, 2016 Report post Posted July 12, 2016 W tym wątku pierwszy raz spotykałem się z czymś takim jak smarowanie chleba majonezem, ale cóż ... . Jeżeli chodzi o mnie, to smaruję margaryną, chociaż wolę masło, ale z powodu problemów z rozmrażaniem, to margaryna pozostaje. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KGHM Zagłębie Lubin Posted November 5, 2016 Report post Posted November 5, 2016 Po pierwsze juz nie bebe sie wypowiadal jak zjechalby mnie Klaus za taki temat. NO ALE ja preferuje tylko musztarde. Ostatnia wypalilo mi dziubek kiedy kupilem musztarde kozacka. Wszyscy w domu mieli ze mnie, mowiac w jezyku dzieci ze szkoly podstawowej, BEKE. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
bahus Posted November 5, 2016 Report post Posted November 5, 2016 (edited) Kiedyś widziałem trick na zamarznięte masło... zetrzyj je na tarce na dużych oczkach... rozsmarujesz bez problemu. Edited November 5, 2016 by bahus Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Varkot Posted November 7, 2016 Report post Posted November 7, 2016 Ja z zamarzniętym masłem radze sobie w ten sposób, że rozgrzewam nóż nad gazem (5 - 10 sekund). Nóż wchodzi wtedy w masło bez problemu :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
pikachu10 Posted May 2, 2017 Report post Posted May 2, 2017 Majonez zamiast masła? Tego jeszcze nie słyszałem. Rozumiem używanie tego i tego ale zamiast? Dziwne ;p Ja używam masła, albo serka naturalnego, śmietankowego do smarowania. Margaryny nigdy bo jetst bardzo nie zdrowa i mi nie smakuje. Majonez uwielbiam:) do kanapek z pomidorem lub szynką. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
geek22 Posted September 6, 2017 Report post Posted September 6, 2017 (edited) Nie przepadam za margaryną Nigdy nie lubiłem. O wiele bardziej lubię tradycyjne masło. No i czasami jak chcę jakiegoś urozmaicenia to robię sobie jakąś domową pastę do chleba. Pycha jest pasta z awokado. Zaczyna się sezon na dynie i pewnie zacznę robić pastę z dyni ( świetna, polecam spróbować). https://www.przepisy.pl/przepis/pasta-z-dyni Edited September 7, 2017 by geek22 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...