Jump to content
vegitto

Masło czy majonez? Z czym robicie kanapki?

Masło czy majonez?  

22 members have voted

1. 1. Czym smarujesz kanapki?

• uznaję wyłącznie masło!
    • majonez najlepszy!
    • z jakiegoś powodu wolę margarynę

Recommended Posts

A ja się podzielę nowym odkryciem, narzeczona ma od dawna fazę na zdrowe gotowanie i zamiast margaryny używamy na kanapki oleju kokosowego, ale takiego bez smaku. I muszę wam powiedzieć, że w smaku to taki miks masła i margaryny, idealny pod kanapki z dżemorem :D 

W tym wątku pierwszy raz spotykałem się z czymś takim jak smarowanie chleba majonezem, ale cóż ... Jeżeli chodzi o mnie, to smaruję margaryną, chociaż wolę masło, ale z powodu problemów z rozmrażaniem, to margaryna pozostaje.

Po pierwsze juz nie bebe sie wypowiadal jak zjechalby mnie Klaus za taki temat.

NO ALE

ja preferuje tylko musztarde. Ostatnia wypalilo mi dziubek kiedy kupilem musztarde kozacka.

Wszyscy w domu mieli ze mnie, mowiac w jezyku dzieci ze szkoly podstawowej, BEKE.

Majonez zamiast masła? Tego jeszcze nie słyszałem. Rozumiem używanie tego i tego ale zamiast? Dziwne ;p  Ja używam masła, albo serka naturalnego, śmietankowego do smarowania. Margaryny nigdy bo jetst bardzo nie zdrowa i mi nie smakuje. Majonez uwielbiam:) do kanapek z pomidorem lub szynką.

Nie przepadam za margaryną Nigdy nie lubiłem. O wiele bardziej lubię tradycyjne masło. No i czasami jak chcę jakiegoś urozmaicenia to robię sobie jakąś domową pastę do chleba. Pycha jest pasta z awokado. 

Zaczyna się sezon na dynie i pewnie zacznę robić pastę z dyni ( świetna, polecam spróbować). 

https://www.przepisy.pl/przepis/pasta-z-dyni

Edited by geek22