B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 powiem krotko : miedziano mosiezna , finy anodyzowane , wchodzi elegancko w 5,25" male opory przeplywu mam ja od arthx'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Też taka che :-) z kąd ją masz ?? Jakie rozmiary ma wentyl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Też chciałbym mieć takie coś... :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 wentyl jest 120mm , bede musial wylutowac zawor odpowietrzajacy bo troszke mi zawadza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 qrna ale z kąd masz taki sprzęcik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A gdzie shroud? Czy odpowietrzenia nie mozesz dac w lepszym punkcie? Nie rozumiem po co jest z boku jak powietrze bedzie sie zbierac jak najwyzej. BTW jaka ona jest gruba! Jak sobie z nia radzi taki wiatraczek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Od czego jest ta chłodnica raczej nagrzewnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 co to jest anodyzowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 wentylek sobie bardzo dobrze radzi - shrouda nie zrobilem , bo dopiero co ja mam i narazie przymiarki robie odpowietrzenie wywale anodyzowane , to znaczy jakos chemicznie barwione , uzyskuje sie kolor bez farby ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Anodyzowanie to jest pokrycie bardzo cięką warstwą tlenku aluminium i robi sie po to by nie śniedziało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat wentyl jest 120mm , bede musial wylutowac zawor odpowietrzajacy bo troszke mi zawadza :) A jaka wysokość wentyla ?? wyglada na 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 a jaki jest przepis na to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Nie wiem :P wiem jedynie co to jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 To ma takie same wymiary jak nagrzewnica do zuka ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 podczepie się pod temat co powiecie na taki zestawik? sory za szytne foto pompa aquaszut turbo 2000 600 L/godzine (nie wiem co mnie opiało że napisałem na minute :lol: pewnie browar :lol: ) zbiornik, nagrzewnica od żuka, weże 10/12 zbrojone (nie zagina się) zaciski, bloczek frezowany (top z mosiądzu 3mm, kanał frezowany 10mm, dno 3mm, wloty 10mm) , zapinka zamysł był taki żeby tanie było i łatwe w instalacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 OKi nagrzewnica inside - weszla bez problemu w 5,25" a oto fotki mojego prowizorycznego WC (SKLADANE TYLKO PO TO BY SPRAWDZIC CZY WSZYSTKOO PASUJE , TAK TO JEST WSZEDZIE POZABEZPIECZANE ZACISKAMI) jak widac podczas demontazu polalo mi sie troszke wody , i brzydko wyglada to na dnie budy ;) pozatym jak mi jakies $$ pprzybeda to wymieniam weze , montuje szybkozlaczki - tak bardziej "profesjonalnie" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 aha ! jeszcze jedno - nie przejmuujcie sie tym zbiorniczkiem - WC jest w stanie rozpierduchy , wiec nieciekawie to wyglada , bo bloki sie robia i calkowicie to bedzie wygladac jak w koncu dorwe tego EHEIMA a sprzedam tego PH802 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 a płaskowniki jakie z alu czy miedz czy mosiadz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 plaskowniki sa miedziane .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 arthx mowi ze mosięzne 8) Apropos tata wie ze palisz papierosy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat arthx mowi ze mosięzne 8) Apropos tata wie ze palisz papierosy :D przez przypadek przejechalem po bokach pilnikiem i widzialem ze sa miedziane wie ze pale .... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 tzn po czym to stwierdziles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 pewnie po kolorze bo miedź jest złota po wyszlifowaniu a miedź pomarańcz coś pod to Fulko->gdzie kupiłeś sowją pompke i jesli ona ma 600l/min to na h ma 36tyś litrów coś źle napisałeś chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Nie napisal ze szlifował, tylko przejechał palnikiem :) Pilnikiem nie ma zabardzo jak a zreszta skubnij troche ten płaskownik moze jakis kolorek sie ujawni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat pewnie po kolorze bo miedź jest złota po wyszlifowaniu a miedź pomarańcz coś pod to Fulko->gdzie kupiłeś sowją pompke i jesli ona ma 600l/min to na h ma 36tyś litrów coś źle napisałeś chyba pompa ma 600l/godzine (pomyłka spowodowana spożyciem browara szt 4 :lol: ) realnie daje ok 160l przez węże i blok na tym zestawie temp są całkiem spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 B3TON => od czego jest to nagrzewnica i gdzie i za ile do nabycia, bo jest fajna do WC - inside. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 nie wiem od czego ona jest - pytajcie arthx'a , bo od niego ja mam = troszke przypomina nagrzewnice od zuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 a skolko jesli mozna wiedziec?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Zbiornik z pompką i wodą na zasilaczu- BŁĄD ! Zasilacz będzie podgrzewał Ci wodę. Włóż między zbiornik a zasilacz płaski kawałek styropianu lub innej pianki (albo jakiś inny izolator termiczny). Bardzo ładna nagrzewniczka. Jeżeli jednak chcesz mieć WC inside to musisz je montować do kompa już napełnione i odpowietrzone. Po zamocowaniu nagrzewniczki w kompie nie będziesz w stanie jej odpowietrzyć- chyba że będziesz wyprawiał piruety całą budą :D . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 A co powiecie na temat tej nagrzewniczki - wlasnie kupilem jest od FORD'a Granada i kosztowala mnie 40 zlotych dobry zakup ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...