Skocz do zawartości
B3T0N

a oto moja nowa chlodniczka

Rekomendowane odpowiedzi

wentylek sobie bardzo dobrze radzi - shrouda nie zrobilem , bo dopiero co ja mam i narazie przymiarki robie

odpowietrzenie wywale

anodyzowane , to znaczy jakos chemicznie barwione , uzyskuje sie kolor bez farby ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podczepie się pod temat

co powiecie na taki zestawik?

Dołączona grafika

sory za szytne foto

pompa aquaszut turbo 2000 600 L/godzine (nie wiem co mnie opiało że napisałem na minute :lol: pewnie browar :lol: )

zbiornik, nagrzewnica od żuka, weże 10/12 zbrojone (nie zagina się)

zaciski, bloczek frezowany (top z mosiądzu 3mm, kanał frezowany 10mm, dno 3mm, wloty 10mm) , zapinka

zamysł był taki żeby tanie było i łatwe w instalacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKi nagrzewnica inside - weszla bez problemu w 5,25"

a oto fotki mojego prowizorycznego WC (SKLADANE TYLKO PO TO BY SPRAWDZIC CZY WSZYSTKOO PASUJE , TAK TO JEST WSZEDZIE POZABEZPIECZANE ZACISKAMI)

jak widac podczas demontazu polalo mi sie troszke wody , i brzydko wyglada to na dnie budy ;)

pozatym jak mi jakies $$ pprzybeda to wymieniam weze , montuje szybkozlaczki - tak bardziej "profesjonalnie" ;) Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha ! jeszcze jedno - nie przejmuujcie sie tym zbiorniczkiem - WC jest w stanie rozpierduchy , wiec nieciekawie to wyglada , bo bloki sie robia i calkowicie to bedzie wygladac jak w koncu dorwe tego EHEIMA a sprzedam tego PH802

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

pewnie po kolorze bo miedź jest złota po wyszlifowaniu a miedź pomarańcz coś pod to 

Fulko->gdzie kupiłeś sowją pompke i jesli ona ma 600l/min to na h ma 36tyś litrów coś źle napisałeś chyba

pompa ma 600l/godzine (pomyłka spowodowana spożyciem browara szt 4 :lol: ) realnie daje ok 160l przez węże i blok na tym zestawie temp są całkiem spoko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik z pompką i wodą na zasilaczu- BŁĄD !

Zasilacz będzie podgrzewał Ci wodę. Włóż między zbiornik a zasilacz płaski kawałek styropianu lub innej pianki (albo jakiś inny izolator termiczny).

Bardzo ładna nagrzewniczka.

Jeżeli jednak chcesz mieć WC inside to musisz je montować do kompa już napełnione i odpowietrzone. Po zamocowaniu nagrzewniczki w kompie nie będziesz w stanie jej odpowietrzyć- chyba że będziesz wyprawiał piruety całą budą :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi