Skocz do zawartości
B3T0N

a oto moja nowa chlodniczka

Rekomendowane odpowiedzi

nie wydaje mi sie zeby byla ona od forda - to jest od jakiegos opla ;)

Mechl!n-> hehe piruety juz wyprawialem i odpowietrzylem uklad Dołączona grafika (oczywiscie bez bebechow w srodku) - faktycznie - zasilka moze mi podgrzewac - dzisiaj cos skombinuje (siakis styropian cienki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co powiecie na temat tej nagrzewniczki - wlasnie kupilem

jest od FORD'a Granada i kosztowala mnie 40 zlotych

dobry zakup ?!?

Witam

Kiedyś pisałem posty na Tweaku ale coś się obijałem i tylko czytam to co piszecie :D

Co do tej nagrzewnicy to jest ona z Opla kupiłem taką samą kiedyś na szrocie za 20 zł. Najlepsze jest to, że wyczyściłem ją super ale po miesiącu użytkowania zaczeła przeciekać. Dziś byłem u szpeca od chłodnic i powiedział, że jest do wywalenia - zniszczyłem ją przez odrdzewiacze i kreta wlewane do sierodka :( No cóż człowiek sie uczy na własnych błędach. Dziś kupiłem u tego kolesia nagrzewice z Nysy na pierwszy rzut oka wygląda na miedzianą ale jest mosiężna. Facet od chłodnic mowi, że tak samo dobrze przewodzi ciepło jak ta miedziana.

Nagrzewnica od Nysy jest duża i wydaje mi się, że będzie wydajna jak zrobie zdjecia to wrzuce na forum. Tym razem czyszcze nagrzewnice tylko i wyłącznie Cilitem :D. Jak już mówiłem sprzęt testowy i zdjecia wrzuce na forum w tym tygodniu jak załatwie aparacik.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie ona jest od opla a coś mi sie wierzyć naraciarz nie chce że gdzieś dostałeś za 20 miedziano mosiążną to chyba na szrocie musieli być ludzie sprawni inaczej  :lol:

Witam

Dziś byłem u kolesia od chłodnic i kupiłem nagrzewnice od NYSY taka dużą za 50zł. Było u nie go przynajmniej z 10 nagrzewnic od OPLA tylko, oczywiście brudne i używane. No ale każdy se może wyczyścić przecież.

Ja włśnie mocze w occie moją nową nagrzewnice.

No jak by ktoś chciał to mu moge kupić nagrzewnice od OPLA a nawet ten koles przerabia wloty i wyloty wstawia rurki o średnicy podanej itp. Ma własny warsztat chłodnic więc ma sprzęt i lata praktyki.Ja mu kazałem wstawić rurki do nagrzewnicy z innej strony i któtsze i zrobił.

Zdjęcia zapodam w tym tygodniu na grupke.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi