Skocz do zawartości
dexter1023

Obudowa i chłodzenie do 350zł

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Mam dylemacik, otóż nie wiem jakie chłodzenie i obudowę wybrać. Obie części mogą kosztować do około 350, wolałbym nie więcej. Reszta (jeszcze nie zakupionego) kompa:
-AMD Athlon II X4 860k
-Asrock FM2A88X Extreme6 (to akurat już mam :) )
-Gigabyte Radeon R7 260x

Procesor będzie podkręcany do około 4.4 - 4.5 GHz, jeśli oczywiście na to pozwoli ;) W oko wpadły mi następujące podzespoły:
-Corsair Carbide Series SPEC-03
-Scythe Grand Kama Cross 2/ SilentiumPC Fortis 2
Co o nich sądzicie? Będą wystarczające do takiej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuść sobie tego X4 - to dość wolny CPU .

Sprzedaj płytę i kup Pentium G3258 + Asus H81M-E ew. I3 4150 + MSI H81M-E33 lub ten Asus .

Jeden i drugi procek mogą pracować bez lepszego chłodzenia ( na razie ) .

Buda może być , zamiast wydawać 150 zł na lepsze chłodzenie można tą kasę dołożyć do czego innego .

Albo w ogóle przyciąć i to mocno na budzie a w zamian kupić I5 4460 + MSI H81M-E33 .

Za procka i płytę zapłacisz 874 zł , do tego np. SPC Brutus M23 za 129 zł .

Jak byś sprzedał tą płytę co już masz i trochę dołożył to możesz brać I5 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozważyłem wszystkie opcję, a taki procesor nie jest mi potrzebny, poza tym z tą kartą raczej dużej różnicy nie będzie, a nie będę dokładać dodatkowych 400zł do procka dla paru FPS ;) Wolę mieć solidną podstawę w postaci takiej płyty głównej niż te pare klatek i gorszą jakość ;) Może dziwne rozumowanie, możecie mnie wyśmiać, ale zdania nie zmienie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe no bez przesady, widziałem co taka konfiguracja potrafi i przy takim BF3 na High było koło 60 klatek, a ta gra jest dla mnie "docelowa" gdzie ten Athlon sprawdzi się lepiej od Pentiuma, oprócz tego grywam w wyścigi, ew jakieś RPG no i FIFA :P a sam procesor przecież po oc jest na poziomie i3, w zależności od gry, jeszcze przy tej karcie różnice pewnie będą minimalne. No, to co z tym chłodzeniem? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi