dexter1023 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Cześć! Mam dylemacik, otóż nie wiem jakie chłodzenie i obudowę wybrać. Obie części mogą kosztować do około 350, wolałbym nie więcej. Reszta (jeszcze nie zakupionego) kompa:-AMD Athlon II X4 860k-Asrock FM2A88X Extreme6 (to akurat już mam :) )-Gigabyte Radeon R7 260xProcesor będzie podkręcany do około 4.4 - 4.5 GHz, jeśli oczywiście na to pozwoli ;) W oko wpadły mi następujące podzespoły:-Corsair Carbide Series SPEC-03-Scythe Grand Kama Cross 2/ SilentiumPC Fortis 2Co o nich sądzicie? Będą wystarczające do takiej konfiguracji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Odpuść sobie tego X4 - to dość wolny CPU . Sprzedaj płytę i kup Pentium G3258 + Asus H81M-E ew. I3 4150 + MSI H81M-E33 lub ten Asus . Jeden i drugi procek mogą pracować bez lepszego chłodzenia ( na razie ) . Buda może być , zamiast wydawać 150 zł na lepsze chłodzenie można tą kasę dołożyć do czego innego . Albo w ogóle przyciąć i to mocno na budzie a w zamian kupić I5 4460 + MSI H81M-E33 . Za procka i płytę zapłacisz 874 zł , do tego np. SPC Brutus M23 za 129 zł . Jak byś sprzedał tą płytę co już masz i trochę dołożył to możesz brać I5 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter1023 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 Rozważyłem wszystkie opcję, a taki procesor nie jest mi potrzebny, poza tym z tą kartą raczej dużej różnicy nie będzie, a nie będę dokładać dodatkowych 400zł do procka dla paru FPS ;) Wolę mieć solidną podstawę w postaci takiej płyty głównej niż te pare klatek i gorszą jakość ;) Może dziwne rozumowanie, możecie mnie wyśmiać, ale zdania nie zmienie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter1023 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2014 NIe no bez przesady, widziałem co taka konfiguracja potrafi i przy takim BF3 na High było koło 60 klatek, a ta gra jest dla mnie "docelowa" gdzie ten Athlon sprawdzi się lepiej od Pentiuma, oprócz tego grywam w wyścigi, ew jakieś RPG no i FIFA :P a sam procesor przecież po oc jest na poziomie i3, w zależności od gry, jeszcze przy tej karcie różnice pewnie będą minimalne. No, to co z tym chłodzeniem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter1023 Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Hm jeśli wpadnie jakaś kaska to tak zrobię bo na obudowie nie chcę oszczędzać, w innym przypadku kupie r7, pewnie i tak będę więcej niż zadowolony bo przesiadam się z 9600gt xp jak już wszystko zakupie dam znać;) dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...