Adriian Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 (edytowane) Poszukuję tabletu z około 7 calowym ekranem za około 400 złotych.Będę go używał głównie na uczelni do przeglądania internetu (mam dostęp do uczelnianego wi-fi), poczta, facebook, jakiś film lub gierka typu angry birds. Do bardziej wymagających zadań mam laptopa, który jednak jest ciężki i nie chce mi się go nosić ze sobą.Wymagania:- ekran 7-8 cali- wi-fi- w miarę długa praca na jednym ładowaniu- płynnie działający android- dobrze by było gdyby miał gps i przednią kamerkęZnalazłem coś takiego:http://www.x-kom.pl/p/161156-tablet-7-dell-venue-7-z2560-1gb-8-android-czarny.htmlhttp://www.agito.pl/tablet-lenovo-ideatab-a7-50-59-411659-4090-1026406.htmlDell ma procesor Intela nie najnowszej generacji i w dodatku 2 rdzenie/4 wątki 1,6GHz oraz 8GB pamięci wbudowanej i gorsze aparaty, ale ma androida 4.4Lenovo ma 4-redzeniowego mediateka 1,3GHz i 16GB pamięci, ale ram w wersji DDR2 i starszy android 4.2Który z nich jest lepszy i czy można dostać za te pieniądze coś lepszego? Edytowane 27 Października 2014 przez Adriian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 27 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2014 Z tych dwóch lenovo. Dorzuć sobie do porównania jeszcze Asusa Memo Pad 7 HD. Ma tego samego mediatech'a co lenovo, a lepsze GPU i zdaje się baterie. Co prawda 8GB, ale to na aplikacje wystarczy, a microSD drogie nie są. I da się go kupić za 350zł. PS: na lenovo można wrzucić kitkata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Ja zaproponuję Colorovo CityTab Vision 7 2.1, lub Vision 7i. Pierwszy ma wyższą rozdziałkę (1280x800), a drugi jest na procku intela i ma 2GB ramu. Cena obu w granicach 300-350zł. No i tablety od Colorovo mają czystego andka, przez co nie są przeładowane setką zbędnych funkcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedd Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Mam venue 8 kupiony za 499 i złego słowa nie powiem. Dzieci go używają codziennie i zainstalowaly chyba z 50 gier i nic nie muli od ponad pół roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...