polsal Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Opcja jest taka że składam platformę do pracy mojej narzeczonej :) pozbierałem po domu części które gdzieś były i muszę je upchnąć w jakąś obudowę. Co mam: Intel Pentium G3258 (Aniversary Edition) Maximus VI Impact zasilacz SFX Be Quiet! 350W Czego nie mam: dysk będzie tylko jeden, SSD, jeszcze nie wybrałem czy M.2 czy SATA, zależy od obudowy. ramki jakieś wybiorę, pod kolor płyty do tego jakiś Raijintek Pallas do schłodzenia tego dwurdzeniowego potworka (wkręcę go na 4.5GHz albo coś podobnego), cisza nie jest priorytetem Komputerek będzie do pracy, żadnej zewnętrznej grafiki, dysków HDD czy napędów optycznych, tylko to co wymieniłem. Teraz poszukuję obudowy, maksymalnie małej i w miarę stylowej, żeby to upchnąć do środka. Oglądałem produkty LianLi, ale wszystko jakieś takie duże, albo tak małe, że chłodzenie CPU nie wejdzie :( Silverstone ML06 wygląda bardzo ładnie, pytanie czy ktoś ma pomysł na coś innego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 (edytowane) Niezłe części "walają" się w domu- Asus Maximus VI :P Chłodzenie powinno się zmieścić do ML06, maksymalna wys. chłodzenia CPU od 37~70mm Raijintek Pallas wys. 68mm klik Noctua NH-N9i wys. 37mm klik Prolimatech Samuel 17 wys. 45.1mm(radiator) + dobrać wentylator klik jest ich trochę. Obudowa jeśli nie ML06 to może inne Silverstone np.: SST-LC13B-E cooler max wys. 135mm SST-GD04B cooler max wys. 70mm/120mm SST-GD07B cooler max wys. 138mm Silverstone ma wiele obudów, do których takie collery się zmieszczą. Lian Li: PC-C37 cooler CPU do 65mm PC-Q09fn cooler CPU wys. 50mm Chieftec IX-03B nie zwróciłem uwagi na zasilacz http://www.chieftec.eu/pl/obudowy/itx-tower/ix-03b.html Fractal Design node 304 , ale pewno zbyt duża sądząc po Twoim wyborze ML06 Node 304 @down Ciężko będzie znaleźć mniejszą od ML06 , która zmieści Raijintek Palas (68mm wys.) Edytowane 28 Października 2014 przez Dart9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Ten ML06 ma 7 litrów pojemności, pozostałe są już sporo większe, Chieftec odpada ze względu na zasilacz picoPSU (a ja już i tak mam SFX, to po co płacić za kolejny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 Ma być taka plaskata jak wzmacniacze audio, czy może być kostka? Jak to drugie to jest jeszcze Cooltek Mini Cube... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 ten Cooltek wygląda naprawdę przaśnie, ale chyba taka płaska obudowa jest praktyczniejsza, można na niej od biedy coś położyć/postawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...