durassek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Witam, na moim kompie podłączam modem 3g i z mojego kompa kablem do laptopa kumpla(bez zadnych routerow ani nic), macie jakis pomysl by szybkosc tego neta jakos podzielic 50/50?chodzi mi o to bym nie mial kolosalnych pingow jak kumpel np wlaczy sobie filmik na youtube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 router z usb pod modemy 3G i najlepiej wbudowanymi priorytetami dla portów żeby podzielić dokładnie (50/50 czy jak tam chcesz) to tylko router zarządzalny a to już urządzenie do zastosowań profesjonalnych = grubo z ceną = nie opłaca sie do domu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durassek Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 a nie moge swojego kompa potraktowac jako routera/servera i na nim skonfigurowac jakos qos? nie wiem czy dobrze mysle xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
april*s Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2014 Czy ja wiem czy się nie opłaca kupować router zarządzalny? Jeżeli masz taką sytuację jak ja, gdzie miałam neta dzielonego ze współlokatorami i jeden z nich dzień w dzień ciągnął kilkanaście godzin dziennie z torrentów, szybko zmieniłbyś zdanie. Na szczęście router zarządzalny mi pomógł, dostał ograniczenie łącza i był spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...