Janek_SiD Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2014 Zastanawiam się która obudowa będzie lepsza do zestawu składającego się z części wymienionych poniżej. Przy okazji dodam, że nie będę wodował, modował, ani ekstremalnie podkręcał. Interesuje mnie tylko odpowiednia przestrzeń, wygoda montażu, jakość wykonania i cisza. System i tak będzie działać pasywnie przy małym obciążeniu. Intel Core i7-4790K, socket LGA1150, 64bit, do 4.4 GHz, 88W, cache 8MB, BOX ASRock Z97 Extreme6 Asus Strix GeForce GTX 970 4GB DDR5 4x 8 GB G.Skill TridentX DDR3 2400MHz CL10 F3-2400C10D-16GTX Plextor M6S 256 GB Seagate Constellation ES.3 1 TB SeaSonic SS-860XP F3 Thermalright HR-02 Macho BW Samsung SH-224DB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 (edytowane) To są całkiem różne obudowy. Phanteks jest otwarty, wszędzie siatki, przez to wentylatory i dyski z wnętrza będą bardziej słyszalne. Druga rzecz to mogący dostawać się od góry kurz. Za to temperatury wewnątrz będą niższe. Opowiada się za nim też sposób montażu dysków. Dla ciszy bierz Fractala. Muszę Cię ostrzec, bo ta obudowa lubi wpadać w rezonans z pracującym HDD. Edytowane 30 Października 2014 przez biczuuu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek_SiD Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 W sensie Fractal lubi wpadać w rezonans od dysków? No to jednak z tą ciszą nie bardzo? A może jest jeszcze jakaś obudowa, która wygląd ma ascetyczny i sprzyja ciszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Nie wiem czy to kwestia konkretnie mojej sztuki, czy jakiegoś dysku. Dopóki dysk siedział w sankach, zdarzał się rezonans, rzadko ale jednak. Jak skręciłem go śrubami w zatoce 5,25 jest cisza. BitFenix Ghost, NZXT H230,nzxt h440Lian Li B16Anidees AI6 BlackAntec P100 Corsair 330RNanoxia Deep Silence 4Coolermaster Silencio 652S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Do tej listy dodałbym teżCorsair 450D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...