Skocz do zawartości
Kochin

Nowy zestaw z wykorzystaniem starych czesci

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam w tej chwili:

Dual Core E2140 @ 3.2 GHz + Silent Knight 2
Abit IP35-e
Saphire Radeon 4850 512 MB
3 GB DDR2 Corsair XMS2

Crucial SSD 60 GB
4 dyski w sumie 2 TB
Chieftec 550W
Obudowa Sharkoon + 2 wiatraki

Komp ma juz swoje lata i najwyzszy czas go zmienic.

Komputer ma sluzyc glownie do netu, ogladania filmow, programowania. Na grach mi nie zalezy, od tego mam ps4. Wiec jakas kosmicznie droga karta graficzna jest zbedna.

Powiedzmy ze mam do wydania 2 tys max. SSD i dyski moga zostac. Obudowa i zasilacz (choc ma juz z 5 lat) pewnie tez.

Do tego co niezbedne dorzucilbym jakas karte dzwiekowa. Jest sens przerzucac sie z integry jak mam glosniki Logitecha x-530?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie chcesz zmienić obudowy na jakąś mniejszą? Tak czy siak, polecę Ci zakup zestawu z Pentiumem za 250 PLN. Nie wydasz na nowy PC więcej niż 1000 PLN ;)

http://www.morele.net/inventory/info/eIhDpg/

PS. No jednak problem jest z tą obudową i dyskami. Do N200 jak się nie mylę zmieścisz tylko 2x HDD 3.5 cala.

Ty masz aż 4 dyski. Tak, więc opcjonalnie ten Sharkoon może zostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swiat sie konczy. Sadzilem ze dostane tutaj propozycje ze za 2 tys przegram zycie i koniecznie trzeba dolozyc 500 zl zeby cos to chodzilo a tu ponizej 1 tys :)

Tak powaznie to chcialbym wydac cale 2 tys zl. Kompa ma byc na nastepne 7 lat :) Obudowy na mniejsza nie chce wymieniac....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi