stufa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Witajcie, kupiłem płytę MSI B85-G43 i za nic nie mogę znaleźć opcji uruchomienia RAID. Generalnie w UEFI w opcji SATA Mode mam do wyboru tylko AHCI i IDE. Chyba powinno być tutaj jeszcze RAID? Czy były różne wersje tej płyty - tzn, bez RAID? Czy coś przeoczyłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 B85 sam z siebie nie zapewnia obsługi RAID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stufa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Czyli rozumiem, że marketingowy bełkot MSI pt. Super RAID to rozwiązanie software`owe? " Super RAIDMSI's exclusive Super RAID application helps to easily setup and configure to boost your system performance and stay current with automatic, no-wait updates to your e-mail, social networks, news, and more via the 3 Intel® key technologies:3 Key Intel® Technologies:- Intel® Rapid Start- Intel® Smart Response - Intel® Smart Connect" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Tyle że RAID w większości płyt to także rozwiązanie software , co innego raid robiony w oparciu o profesjonalny kontroler z własnym CPU i pamięcią . Zresztą w obecnych czasach RAID ma średni sens , taniej kupisz SSD + normalny HDD zamiast 2xHDD do Raid a wydajność SSD będzie sporo większa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stufa Opublikowano 30 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2014 Dobra, temat wyjaśniony. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...