anetax9 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam, stoje przed wyborem laptopa. Nie wiem, który z nich jest mniej awaryjny. Na internecie znajduje różne informacje.. Zastanawiam się nad - Lenovo y50-70 i7-4710HQ 8GB 1TB GTX860 w8.1 - Asus G550JK-CN380H Ktoś posiada sprzęt wyżej wymieniony ? który jest wart swojej ceny i będzie wytrzymalszy. Potrzebuje laptopa do prac graficznych jak i gier, ogólnie musi być wytrzymały na długą pracę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 Podaj max budżet ile masz zamiar wydać na laptopa. + Rozumiem, że z systemem? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anetax9 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 4200 niech będzie. Oczywiście z systemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Kwestia awaryjności to zadanie dla wróżbitów ;) Może się coś posypać w pierwszym tygodniu, a może działać bezawaryjnie kilka lat. Inna sprawa to serwis, jak w przypadku asusa, który jest jednym z najgorszych. Możesz zobaczyć, jest pełno opinii... Najsensowniej wypada y50 z i7 i GTX860 + SSD + Win E: Najlepszą matrycę IPS do grafiki oferuje: Apache Pro z i7 i GTX 860 Lecz w tym budżecie nie dostaniesz z nim systemu czy dysku SSD. Edytowane 3 Listopada 2014 przez Laptopy \ Netbooki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Do grafiki najlepsza opcja to Acer V5-573G z i7ulv, 8GB RAM, kartą GTX850 oraz najlepszą matrycą IPS wśród laptopów konsumenckich w tym przedziale cenowym. Laptop posiada niezła jakość wykonania (aluminium), podświetlaną klawiaturę i waży jedynie 2kg przy grubości 2cm. Z alternatyw Asus N550 z mocniejszym i7 i tą samą kartą. Również dobra jakość wykonania, matryca IPS (już nie tak dobra ale nadająca sie do pracy) i niezłe audio. Edytowane 3 Listopada 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evald Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Ekspertem od laptopów nie jestem, ale wydaje mi się, że współcześnie laptopy są na podobnym poziomie, jeśli chodzi o niezawodność i awaryjność... Asus, dell, lenovo... Mialem lenovo, który po roku miał problemy z zasilaniem. Potem mialem też do czynienia z dellem, który od razu miał uszkodzoną kartę wifi... A, no asus miał padniętą baterię. Szczęście mam :p z tych trzech najlepszy serwis ma lenovo i dell i byłem z nich zadowolony. Dlatego według mnie przy wyborze laptopa bardzo ważnym kryterium jest gwarancja i serwis, bo to jednak lubiące się psuć zabawki... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...