ziomek78 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam, Mój sprzęt Procesor: Intal Core i7-950 LGA1366 Płyta główna: Gigabyte X58A--UD3R Zasilacz:Corsair Professional Series Gold AX850 -80 PLUS 850W Karta graficzna:Gainward Geforce Gtx 560Ti Phantom2 2048MB GDDR5 Pamięć Ram 4x4 GB DDR3-1333 PC3-10666 Gold Low Voltage Dual Od dłuższego czasu pojawił sie mały problem podczas grania w gry i oglądania filmów pojawiają sie kolorowe otoczki wokół postaci i różnych rzeczy (samochody,budynki drzewa itp. ) Zna ktoś rozwiązanie tego problemu? Załączam filmik w którym widać problem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 7 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2014 Wygląda na problem z oprogramowaniem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 z jakim oprogramowaniem? dziś wstawiłem inną kartę graficzną i problem nadal istnieje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Miałem kiedyś kolorowe zniekształcenia przy ruchomym obrazie, przy rozregulowanym overdrive w monitorze. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2014 Miałem kiedyś kolorowe zniekształcenia przy ruchomym obrazie, przy rozregulowanym overdrive w monitorze. jak to naprawić? miałeś takie same objawy co ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 (edytowane) Miałem podobne objawy co Ty (na ruchomym obrazie kolorowe zniekształcenia za obiektami). W moim przypadku można było w menu monitora ustawiać intensywność działania overdrive/wyłączać overdrive. Zmniejszenie siły działania overdrive/wyłączenie eliminowało efekt. Oczywiście lepiej by była regulacja, a nie tylko on/off, bo jak wyłączysz overdrive (inna nazwa to RTC) to będziesz miał większe smużenie. ps. jeśli ten monitor na innym PC będzie tak samo generował artefakty, to można mieć pewność że to monitor ... a dokładniej jego overdrive, który (jeśli jest taka opcja w menu monitora) da się wyregulować, czyli usunąć te zniekształcenia. Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek78 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2014 OK,wielkie dzieki za pomoc,problem rozwiązany :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...