Skocz do zawartości
megas111

laptop za 2500 / +/- 300

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich !

Poszukuję laptopa , który będzie mi służył do obsługi AutoCAD, przegladania internetu , niekiedy jakiś film itp oraz sporadycznie gry ( FIFA , football manager ). Kwota która chce przeznaczyc to 2500 zł , jednakże jeżeli trafi się coś naprawdę interesującego mogę dołożyć maxymalnie do 3000. Moje typy to Lenovo z510 z i5 lub Lenovo z50-70 z i7 . Pytanie który z tych laptopów będzie lepsza opcja ? I czy polecicie mi coś bardziej wydajnego w tych granicach cenowych ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie do gier Dell 7537 z i5ulv, 4GB RAM i z kartą GT750 DDR5. Niezłej jakości obudowa wykonana z aluminium, podświetlana klawiatura, dobry układ chłodzenia i 2 letnia gwarancja domowej naprawy u klienta.

opcjonalnie Dell 3542 z i7ulv, 4GB RAM i kartą GF840. Lepsza jakosc wykonania niż w konkurencyjnych laptopach + 2 letnia gwarancja domowej naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz sobie zobaczyć też alternatywy:

z 17"
Z710 z i3 FHD + Windows

Z 15" natomiast powiększając budżet do 3k:

ThinkPad E540 z i5 FHD

Oba lapki mają przewagę ekranu FHD (zapewne się przyda do pracy z CAD)
ThinkPad jest do tego biznesówką o bardzo dobrej jakości wykonania.
Z710 ma dodatkowe bajery jak podświetlana klawiatura i dobre głośniki.
W fifę etc spokojnie zagrasz.

Edytowane przez Laptopy \ Netbooki
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi