don111 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Mam stary PC z Phenom II 550, Radeon 4850, RAM DDR3 4GB (2x 2GB) 1600 Goodram Poniżej pokazuję dane z Everesta na jakich parametrach to pracuje obecnie oraz zdjęcie nowych pamięci które chcę kupić (cena 230zł z przesyłką za 2 kości po 4gb). Proszę o informacje czy nowa pamięć (2x 4gb) będzie współpracowała oraz czy coś trzeba zmieniać w biosie itd, czy po prostu zamieniam i działa ;) Na nowych pamięciach jest informacja 1.65V ale nie wiem czy to oznacza max. napięcie czy na jakim może pracować (a to chyba wyższe niż standardowe) czy na jakim musi pracować. Proszę też o informacje czy to dobra cena i czy warto te pamięci kupić za tyle, ewentualnie jakieś inne tańsze/droższe jeśli ma nie być żadnej różnicy lub ma być różnica na plus w przypadku mojego sprzętu ;) Dzięki za pomoc. Edytowane 5 Listopada 2014 przez don111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Pasować będzie choć przy PII X2 550 i HD4850 nie ma sensu inwestować w dodatkowe 4GB czy wymieniać na zestaw 2x4GB . Sprzęt za słaby aby w pełni wykorzystać tyle ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don111 Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. Co do ilości ramu - nie masz racji, 8gb jest jak najbardziej wskazane i w moim przypadku konieczne. Widzę jak system mi się zapycha gdy się długo korzysta z przeglądarki, użycie pamięci dochodzi przy kilku otwartych aplikacjach do ponad 3GB i system zwalnia, przy 3,4gb zaczyna już wyłaczać sam aplikacje. W gry nie gram, zastanawiałem się tylko czy przy takim normalnym użytkowaniu warto zawracać sobie w ogóle głowę typu opóźnienia CL9 czy CL11, 1600 czy 1333mhz itd, czy po prostu wziąć najtańsze 1333 na gwarancji i tyle ;) Edytowane 5 Listopada 2014 przez don111 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...