Skocz do zawartości
EmzeJ

Alternatywa Vertex3D Radeon HD 4850 1GB DDR5 256bit

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Potrzebuję rady jaka kartę kupić którą będzie taka jak ta której używałem :

Vertex3D Radeon HD 4850 1GB DDR5 PCI-E lub lepsza oczywiście żeby pasowała też do reszty podzespołów. Wiadomo że ten komp to staruszek ale pozwalał mi na komfortową grę w skyrima i diablo 3 :). Podam specyfikację tego radka który niestety wyzionął ducha:

Chipset ATI
Radeon HD4850 Ilość pamięci RAM 1 GB Taktowanie pamięci [MHz] 3600 Taktowanie rdzenia [MHz] 625 Szyna danych [bit] 256 Typ złącza PCI-Express 2.0 x16 Łączenie kart CrossFire Rozdzielczość 2560x1600 Chłodzenie Radiator
Wentylator Zastosowane technologie Avivo HD ?
ATI PowerPlay ?
ATI Stream ? Inne RAMDAC 400 MHz
PixelShader - Wersja 4.1
VertexShader - wersja 4.1
Obsługiwane standardy DirectX 10.1

Chodzi mi o coś podobnego z podobną mocą lub większa oraz za rozsądną cenę. Geforce czy radeon bez różnicy byle by z resztą kompa pasowało. Z góry dziękuję za pomoc.
Specyfikacja mojego kompa taka ja w sygnaturce.

Pozdrawiam:).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musisz podawać specyfikacji - my ją znamy i wiemy na co stać HD4850 czy HD4870 ( praktycznie to samo co HD4850 DDR5 ) .

Procek słaby , do niego max. co bym dawał to HD5770 , trochę szybsza niż HD4850 DDR5 , do tego bierze sporo mniej prądu i ma już DX11 .

Na allegro do dostania za ~200 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten GT730 jest dużo słabszy niż HD4850 czy HD5770 .

Z nowych kart to dopiero masz R7 250X / 260X za 350+ zł , niestety procek za słaby do nich .

Max. co bym brał to ww. HD5770 , procek i tak już będzie ją hamował tak jak hamował HD4850 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi