Soviet Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 (edytowane) Hej, Zamieniłem dzisiaj GTX 660 na GTX 970 i mam dziwny problem - na ekranie pojawiły się bardzo wyraźne, poziomie linie, jakby problemy z odświeżaniem. Problem występuje tylko w grach i - co ciekawe - tylko podczas rozgywki, a nie w menu. Nieznacznie pomaga włączenie synchronizacji pionowej. Na 660 nie miałem takich problemów. Monitor podłączony mam przez przejściówke VGA na DVI, może w tym tkwi problem? Ale w takim razie dlaczego teraz się pojawia? Edytowane 5 Listopada 2014 przez Soviet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Dlaczego VGA? Nie możesz podłączyć DVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Nie, bo monitor ma tylko kabel VGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2014 Czyli staroć straszliwy, bez mała prehistoria. Podejrzewam, że na nowej karcie masz po prostu słabsze wyjście analogowe. Możesz spróbować zmienić refresh rate, podregulować częstotliwości H/V w monitorze (opcji auto po zmianie karty używałeś?). Albo voodoo - odwrócić kabel vga o 180* Tak to bywa z analogowymi technologiami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soviet Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 OK, dzięki za pomoc! Okazało się, że jestem kretynem. Podłączyłem bezpośrednio przez DVI (tak, da się) i wszystko działa jak marzenie :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...