neuro Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mam taki problem otoz chce postawic w LAN-ie kompa na ktorym bedzie serwer Apache z PHP i MySQL oraz moja stronka oraz serwer proxy. Port Apache ma byc przekierowany na zewnatrz. To juz dogadalem z adminem. Jest jednak nastepna kwestia. Mam drugiego kompa ktorego uzywam do normalnej pracy i grania i chce o podpiac do tego z Apache'em przy pomocy wspomnianego wczesniej proxy. Admin nie zgadza sie twierdzac ze bedzie musial przydzielic mi podwojne pasmo a o tym nie ma mowy. Nie moze zrozumiec ze ja chce tylko postawic swoja stronke widoczna na zewnatrz a jednoczesnie korzystac z netu na drugim kompie. Czy ma wobec tego racje twierdzac ze bedzie musial dac mi wieksze pasmo - moim zadniem nie gdyz komp z proxy nie bedzie pelnil funkcji bramki. Poprawcie mnie prosze jesli zle rozumuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Pewno adminowi chodzi o to, ze placi sie za ilosc komputerow a nie za nazwisko ;]. Lacze bardzo byc moze nie bedzie obciazone - zalezy co bedzie na tej stronie a przedewszystkim od jej ogladalnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Tu nie chodzi o ilosc kompow mimo ze za podlaczenie drugiego placi sie polowe abonamentu. Admin po prostu nie chce zezwolic na podpiecie tego drugiego kompa przez proxy gdyz obawia sie ze postawie tam jakis soft do zasysu...co za debil juz nie mam slow ja chce tylko zwykla stronke do ciezkiej cholery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No ja to rozumiem ale jak macie jakies lacze asymetryczne to mu nie na reke ;) . Zreszta obawia sie slusznie bo czesto trafia jakas mp3, zdjecie a juz najlepiej bitmape :D. W dodatku w przypadku poblokowania p2p za pomoca stronki latwo mozna udostepniac co potrzeba :(. Ja bym radzil tak idz do niego i spytaj czy dla proby moze to zrobi chociaz na chwile. Ale mnie sie wydaje tu jednak o kase chodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neuro Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jemu zawsze chodzilo o kase ale do niedawna dalo sie jakos z czlowiekiem dogadac. Lacze na ktorym jestem to SDSL wiec chyba ta obawa odpada, poza tym nie zalezy mi na innych portach chce tylko zeby byl przekierowany 80, 81 i ewentualnie pop3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja bym powiedzial, ze chcesz miec jak by nie liczyc 2 kompy a pewno tylko za jednego chcesz placic, dlatego ciezko bedzie jemu wytlumaczyc aby pozwolil... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...