Skocz do zawartości
Przeemek

mini-itx/microATX do 3tyś

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko mam takie pytanie jak byście widzieli zestaw mini-itx/microITX do 3tyś?

Obudowa musi posiadać zatokę na napęd.

Oraz pomieścić GTX 770.

Do kompa mam prawie wszystko.

Obudowa razcej na biurko, więc duża też nie może być. Męcze się i męcze i nie mogę nic ułożyć, pomożecie?

i5 4590 600zł

Mobo nie wiem

Ram 2x4Gb 250zł

TT Smart 530W 150zł

M6S 128Gb 240zł

WD Blue 1Tb 200zł

Buda nie wiem

GTX 770 800zł (możliwa wymiana na GTX 970 - jak cewki uspokoją w końcu na tych kartach)

ok 800zl zostalo na mobo i budę.

Edytowane przez Przeemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie box, bądź jakieś płaskie typu: Raijintek Pallas, Xigmatek Janus. O budzie myślałem coś na krztałt BitFenix Phenom(brak zatoki na napęd), xigmatek aquila (nie za duża na biurko?) oraz

AeroCool DS (dość wysyoka, też nie wiem czy na biurko podpasi)

A co do mobo myślałem nad GA-B85N Phoenix, nada się?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta ok, natomiast BitFenix jest dla mnie przeciwieństwem ITXów (jest po prostu wielka jak na ITX) - są mniejsze obudowy mATX :)

Jednak jeśli pasuje Ci buda tej wielkości, to czemu nie...

Aerocool DS to już mATX, ale też duża jeśli ma być na biurko (40cm wysokości, prawie 40cm głębokości). Aqulia też okolice 40x40cm - wszystko duże, ale ciężko inaczej, jeśli chcesz upchać długie karty graficzne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi