Przeemek Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Siemanko mam takie pytanie jak byście widzieli zestaw mini-itx/microITX do 3tyś? Obudowa musi posiadać zatokę na napęd. Oraz pomieścić GTX 770. Do kompa mam prawie wszystko. Obudowa razcej na biurko, więc duża też nie może być. Męcze się i męcze i nie mogę nic ułożyć, pomożecie? i5 4590 600zł Mobo nie wiem Ram 2x4Gb 250zł TT Smart 530W 150zł M6S 128Gb 240zł WD Blue 1Tb 200zł Buda nie wiem GTX 770 800zł (możliwa wymiana na GTX 970 - jak cewki uspokoją w końcu na tych kartach) ok 800zl zostalo na mobo i budę. Edytowane 6 Listopada 2014 przez Przeemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Płyta dowolna, np. ASRock B85M-ITX (będziesz mógł ustawić max zegar na wszystkich rdzeniach). Jak chcesz zmieścić typowe karty to nie ma rady, obudowa musi być długa. Cooler jaki - box, czy coś ciekawszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeemek Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Chłodzenie box, bądź jakieś płaskie typu: Raijintek Pallas, Xigmatek Janus. O budzie myślałem coś na krztałt BitFenix Phenom(brak zatoki na napęd), xigmatek aquila (nie za duża na biurko?) oraz AeroCool DS (dość wysyoka, też nie wiem czy na biurko podpasi) A co do mobo myślałem nad GA-B85N Phoenix, nada się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 Płyta ok, natomiast BitFenix jest dla mnie przeciwieństwem ITXów (jest po prostu wielka jak na ITX) - są mniejsze obudowy mATX :) Jednak jeśli pasuje Ci buda tej wielkości, to czemu nie... Aerocool DS to już mATX, ale też duża jeśli ma być na biurko (40cm wysokości, prawie 40cm głębokości). Aqulia też okolice 40x40cm - wszystko duże, ale ciężko inaczej, jeśli chcesz upchać długie karty graficzne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeemek Opublikowano 6 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Ciężki orzech do zgryzienia z tą obudową... Już sam nie wiem co kupić, wszystkie te co patrze są za duże na biurko... Zostane pewnie przy G85-G43 i jakimś midi tower ;/ Edytowane 6 Listopada 2014 przez Przeemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...