Kszysiu Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Cześć!Walczę dziś z Gigabyte P35-DS3 i 8GB ram.Posiadam: 4 kostki pamięci KVR667D2N5/2G2 kostki niby też ten sam model ale jakiś onny kod ma jedna inną literkę i mają inne naklejki - może inna rewizja... te pierwsze memtest pokazuje z dopiskiem dimm 2u czy coś takiego. Najpierw próbowałem wsadzić dwie takie i dwie takie - pokazywało 8gb, jednak memtest wywalał się - od razu - mimo, że wszystkie kostki są 100% sprawne. (kostki są teoretycznie kompatybilne z płytą - są dwustronne, ale w instrukcji od płyty pisze, że można cztery sztuki dwustronne wsadzić) Teraz próbuje z czterema tymi samymi. System nie chce wstać. Wentylator od grafiki wyje na maxa cały czas, a komp nie wstaje (normalnie w GTX260 wyje przez 2 sek przy starcie i zwalnia).sprawdzałem tym sposobem:http://forums.tweaktown.com/gigabyte/33377-ga-p35-ds3l-wont-post-8gb-memory.htmlNie działa:(Mój setup:Xeon X3220 - to C2Q q6600 tylko Xeon :)GTX 260 216spCrucial mx100 256gbjakiś stary dysk pataZasilacz 550w z górnej półki - chyba coolermaster jeśli dobrze pamiętam. Coś modularnego:) W tej chwili mam włożone trzy takie same sztuki w sloty 1,3,4 i działa jak wsadziłem w sloty 2,3,4 to już np nie bootował...Mam 6GB w kompie, chce mieć 8... ma ktoś jakiś pomysł?...PozdrawiamKrzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...