Samy1122 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Przymierzam się do wymiany zasilacza w kompie,obecnie mam corsair 850txV2 850W i generalnie jestem z niego zadowolony tylko z kablami jest maskarka, strasznie ciężko to upchać w obudowie dlatego chciałbym mieć możliwość odpinania przewodów z których nie korzystam,od nowego zasilacza zasilacza wymagam ciszy,odpinanymch kabli i oczywiście bezawaryjności,celuje w coś z certyfikatem 80plus platinum.Biorę pod uwagę tylko zasilacze które mają jedną linie 12V.Modele jakie mnie zaciekawiły to:Corsair HX750i 750W,Corsair Seasonic Platinum 660W,AX760i 760W,który z nich byłby najlepszy? Zasilacz miałby pracować z takim pc:i5 2500K oc 4,7ghzgtx 97016gb gb ramasus p8z68-vplextor m5pro 128gbsamsung hd103sjwd blue wd10ezex Wiem że 750W na taki komp to duży zapas mocy ale w przyszłości będzie zmiana platformy i oc (może sli)więc nie chciał bym wtedy się zastanwaić czy zasilacz da radę dlatego wolę mieć spory zapas. Proszę o poradę.Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 IMHO najlepiej dopracowana jest najnowsza rewizja Seasonic Platinum-660 P660 Moc Ci starczy, najważniejsza jest stabilność napięć, cicha praca i sprawność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...