Husaw Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Witam,mam pytanie, a mianowicie, czy ten zasilacz http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=49773 wytrzyma:R9 290 model referencyjny, lub r9 290 tri-x orazprocesor i5 4460? Oraz czy obudowa zalman z3 plus będzie odpowiednia pod ten zestaw? Edytowane 8 Listopada 2014 przez Husaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Nie jest to zestaw do OC, więc da rade, ew. można pomyśleć o jakiejś modularnej konstrukcji, np. http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46308 . Edytowane 8 Listopada 2014 przez gando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Nie jest to zestaw do OC, więc da rade, ew. można pomyśleć o jakiejś modularnej konstrukcji, np. http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=46308 . O podkręcaniu na razie nie ma mowy z powodu braku funduszy, natomiast martwię się o zasilacz, z powodu tego, że r9 290 wymaga zasilacza minimum 600w. Czyli lepiej wziąć zasilacz, który mi podałeś? Utrzyma on nawet model tri-x? Edytowane 8 Listopada 2014 przez Husaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Wytrzyma choć Deus M1 to budżetowa konstrukcja . Jak możesz to dołóż do Cooler Master G550M 550W za 249 zł . Karta spokojnie się zmieści , Zalman mieści karty o długości do 36 cm a R9 290 Tri-X ma ~31 cm . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Rozumiem, dzięki za pomoc. A wyżej wymieniony Thermaltake smart se 530w też da radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 Sporo ludzi ma te karty razem z Thermaltake 530w, wszystko działa jak należy, natomiast to co przemawia za Cooler Master G550M to reg. DC-DC i 5 lat gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2014 W takim razie dziękuję za pomoc, temat uważam za zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam,planuję kupić nowy komputer, jak na razie złożyłem coś takiego:-procesor: i5 4460,-karta graficzna: R9 290 tri-x,-zasilacz: Thermaltake smart SE 530W 80+ 140mm modular.Na obudowę i płytę główną jeszcze się nie zdecydowałem i mam prośbę, abyście mi doradzili którą wziąć. Na razie obudowy jakie znalazłem to:Rajintek Arcadia, Zalman Z1, oraz mógłbym ewentualnie dopłacić do Zalman z3 plus. Wszystkie obudowy pomieszczą r9 290, ale czy wszystkie będą do tej karty odpowiednie, w sensie czy karta tam się nie udusi z powodu kiepskiego przepływu powietrza? Warto dopłacić do z3 plus?Z racji tego, że wziąłem procesor nie do podkręcania, więc zdecydowałem się, że wolę budżetową płytę główną, czyli MSI H81M-E33. Ta płyta główna posiada 2 sloty na ram, a planuję włożyć 8gb ( dwie kości po 4gb) i czy karta graficzna ich nie przysłoni? Kumpel coś wspominał, że istnieje taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-b85m-d3hrev_10/overview/ pomyślałbym o takiej ramu karta nie zasłoni A czym się ta różni od mojej, że warto do niej dopłacać 100zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 A płyta ASRock B85M też może być? Oraz czy obudowy się nadadzą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Husaw Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 może być http://pclab.pl/art55229.html masz tam pokazane różne płyty możesz sobie porównać Dzięki i ostatnia sprawa, co z obudowami? Dopłacić do zalman z3 plus, czy wystarczy np. zalman z1, lub rajintek arcadia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Zalman Z3p to jedna z najlepiej ocenianych obudów, posiadająca 4went. w zestawie, gdzie Z1 ma już tylko 2, no ale Z1 jest odpowiednio tańszy, generalnie jak można dopłacić to lepiej Z3p, z pewnościa podzespoły komputerowe, będą miały lżejsze życie dzięki temu, co nie znaczy że Z1, to jakiś piekarnik, ogólnie też dobra buda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...