Caleb Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Testy kart graficznych AMD Radeon R9/R7 200: Test karty graficznej AMD Radeon R9 295X2 Test karty graficznej AMD Radeon R9 290X Test karty graficznej AMD Radeon R9 290 Test karty graficznej AMD Radeon R9 285 Test karty graficznej AMD Radeon R9 280X Test karty graficznej AMD Radeon R9 270X Test karty graficznej AMD Radeon R9 270 Test karty graficznej AMD Radeon R7 260X Test karty graficznej AMD Radeon R7 260 Pozostałe testy kart graficznych AMD Radeon R9/R7 200: Test niereferencyjnych wersji AMD Radeon R9 290X Test niereferencyjnych wersji AMD Radeon R9 280X Test niereferencyjnych wersji AMD Radeon R9 270X GeForce GTX 970 SLI vs Radeon R9 290X CrossFire Test karty graficznej MSI Radeon R9 290X Lightning Sapphire Radeon R9 290 Tri-X vs ASUS Radeon R9 290 DirectCU II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 O dobrze, że założyłeś temat. Niedługo zrobi się tu gorąco ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Robią otwarta prezentację dla wszystkich , a to najpewniej znaczy, że mają się czym pochwalić, więc oczekuję, że najszybsza karta 290X będzie porównywalna, albo lepsza od Titana. Ja celuję w 290. Mam nadzieję, że ceny nie będą zaporowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Ech , i znowu będzie kołowanie klientów .Nie mogli zostać przy oznaczeniu HD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Robią otwarta prezentację dla wszystkich , a to najpewniej znaczy, że mają się czym pochwalić, więc oczekuję, że najszybsza karta 290X będzie porównywalna, albo lepsza od Titana. Ja celuję w 290. Mam nadzieję, że ceny nie będą zaporowe. Oj tak, mamy już sandały i filtr 50 gotowy na premierę Hawajów Zostaliśmy zaproszeni na Tech Day AMD, więc zapewne z nowymi Radkami pobcujemy jako jedni z pierwszych - zobaczymy jakie info uda się przemycić :> Edytowane 19 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Ech , i znowu będzie kołowanie klientów . Nie mogli zostać przy oznaczeniu HD ? Chcieli ujednolicić oznaczenia jak z procesorami. Obecnie było tak, że pierwsza cyfra oznaczała generację, a druga klasę, przez co dochodziło do sytuacji w stylu "mój radeon 7750 powinien być mocniejszy niż Twój 6970, w końcu ma wyższy numer". Teraz będzie podobnie jak z prockami serii A, gdzie najpierw jest klasa (A10, A8, A6...) a potem dopiero konkretna generacja. Na dłuższą metę tak będzie czytelniej. Myśmy się po prostu za bardzo przyzwyczaili, w końcu obecny sposób oznaczeń sięga roku 2000, wraz z pojawieniem się architektury R100 i RV200 (radeon 7500). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Specyfikacja najmocniejszych Radeonów Volcanic Islands - PurePC.pl Edytowane 19 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 (edytowane) Oj tak, mamy już sandały i filtr 50 gotowy na premierę Hawajów Zostaliśmy zaproszeni na Tech Day AMD, więc zapewne z nowymi Radkami pobcujemy jako jedni z pierwszych - zobaczymy jakie info uda się przemycić Czekamy więc na info. Edytowane 19 Września 2013 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Wccftech bardzo często piszą głupoty wyssane z palca , więc podana specyfikacji póki co jest nic nie warta. Przy takiej specyfikacji jak podali to nowe karty amd , co najwyżej mogą powalczyć z 780gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Hype nakręcają taki, że na bank są pewni swego. Titan będzie na kolanach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Hype nakręcają taki, że na bank są pewni swego. Titan będzie na kolanach. Oby nie skończyło się tak jak z pewnymi procesorami od tej samej firmy, które też miały zmieść konkurencję ;) Przydałby się lekki "pstryczek" w nos NV, to co teraz dzieje się z cenami topowych kart jest chore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety130 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Co do cen to na pewno będzie kosmos ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Hype nakręcają taki, że na bank są pewni swego. Titan będzie na kolanach. W przypadku AMD zdecydowanie lepiej pozostawać niewiernym Tomaszem. A hype prawie jak przed premiera 6970, ktore tez mialo zamiesc nvidie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziku_k2 Opublikowano 19 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2013 Topowy model od AMD,typuje 10% - 15% wydajniejszy od Titana :) .Pozamiata Gtx 780 i nieznacznie przewyższy wydajnością Titana , a cena - 2 stówki wyższa od 780 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Oby nie skończyło się tak jak z pewnymi procesorami od tej samej firmy, które też miały zmieść konkurencję Akurat w GPU radzą sobie zdecydowanie lepiej, więc tutaj podobnych niespodziewanek raczej nie będzie. Wiadomo co jest obecnie wyznacznikiem high-endu i dokładnie tam celuje AMD. Reszta będzie się rozgrywać na arenie ceny, wsparcia przez developerów, dodatkowych gier itp. Wccftech bardzo często piszą głupoty wyssane z palca , więc podana specyfikacji póki co jest nic nie warta. Niestety, nawet gdybyśmy ją znali () to kultowe NDA nie pozwala nam się wypowiadać w tej kwestii, centrala by nas zamordowała. Pozostaje przymrużyć oczy i robić przedruki Hype nakręcają taki, że na bank są pewni swego. Titan będzie na kolanach. Z tymi kolanami to bym jednak nie przesadzał. Poza tym, dwa lata na opracowanie nowej architektury to wystarczająco dużo czasu, a otrzymujemy nowy układ tylko w high-end - reszta to rebrand z GCN. Edytowane 20 Września 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 Oby nie skończyło się tak jak z pewnymi procesorami od tej samej firmy, które też miały zmieść konkurencję Przydałby się lekki "pstryczek" w nos NV, to co teraz dzieje się z cenami topowych kart jest chore jak się dobrze porozglądasz to gtx 780 poniżej za około 1800zł można dostać a to chyba norma dla topowych kart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 jak się dobrze porozglądasz to gtx 780 poniżej za około 1800zł można dostać a to chyba norma dla topowych kart Kupowanie karty w takiej kwocie bez gwarancji to idiotyzm do kwadratu , nie jednej osobie już padła 780 od tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wooojciech1983 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2013 (edytowane) Trzymam kciuki za AMD, mam nadzieje że ich nowy potworek przebije Tytana. Tylko żeby dopracowali swoje sterowniki na premierę Edytowane 20 Września 2013 przez Wooojciech1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 znajac ich podejscie do sterow to tak za dwa lata cos beda warte Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 jak się dobrze porozglądasz to gtx 780 poniżej za około 1800zł można dostać a to chyba norma dla topowych kart Najtaniej co widziałem to 2k za używanego referenta na allegro więc te 1800zł to chyba z [gluteus maximus] wziąłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) no z [gluteus maximus] kupiłem w zeszyłym tygodniu za 1700zł roczną gwarancją chcesz zdjęcia czy wierzysz na słowo?? jak chcesz to mogę ci załatwić jednego za 1800zł Edytowane 21 Września 2013 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 ciekawe czy nowy 6670=stary 7770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 no z [gluteus maximus] kupiłem w zeszyłym tygodniu za 1700zł roczną gwarancją chcesz zdjęcia czy wierzysz na słowo?? jak chcesz to mogę ci załatwić jednego za 1800zł Podaj link do sklepu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 Do jakiego sklepu da ci link do używki bez gwarancji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) Do jakiego sklepu da ci link do używki bez gwarancji Pewnie na tablicy była Nawet na allegro za tyle nie ma, najtańsza co poszła była wystawiona za 1999zł Edytowane 21 Września 2013 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 wpłac mnie 1800zł a dostaniesz max w środę kartę do reki ale tobie żal dupę ściska że musiałeś dać 2500zł a kto inny kupił dużo taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 wpłac mnie 1800zł a dostaniesz max w środę kartę do reki ale tobie żal dupę ściska że musiałeś dać 2500zł a kto inny kupił dużo taniej Pokaż mi gwarancje do tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damaioshin Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 za 1800 była, ale bez gwarancji. w ciągu kilku tygodni coś więcej się pojawi, jeśli amd nie da pupy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 na amd nie liczę bo ich karty fajnie wypadają w benchmarkach w grach już znacznie gorzej i nie chodzi wcale o stery bo z nimi nie miałem problemów, ale dropy fps microprzycięcia w grach multi sa nie do przyjęcia przynajmniej dla mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2013 (edytowane) http://wccftech.com/amd-curacao-pro-volcanic-islands-graphics-card-pictured-totally-cooler-design/ to te odpowiedniki 7800 Edytowane 21 Września 2013 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...