Skocz do zawartości
ogr22

Dobra Frezarka, dobre bloki

Rekomendowane odpowiedzi

Moge miec dostep do dobrej frezarki i potrzebuje duzej ilosci projektow bloku, najlepiej takich z wymiarami. Szukalem troche ale malo znalazlem. Jakbyscie mieli jakies takie projekty to bylbym wdzieczny za nie. Chodzi o bloki na PCU, GPU, Chpiset, HDD, PSU, jak i inne jakie macie.

Jeszcze raz z gory dzieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam w swoim zakładzie pracy dostęp do bardzo dobrych frezarek są one nowe i już wszystko ustawia sie poprze komputer , wystarczy dać dobry schemat bloku i dam kumplom to wwystrugają :) w miedzi coś za małego browarka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam projekt wydajnego bloku - konstrukcyjnie zblizony do Nukleona ... pelne rysunki techniczne w rzutach i przekrojach z wymiarowaniem w AutoCAD ... obiekty 3d robione w 3dStudio MAX i animacja we Flash'u

ale znalazlem jush kogos kto mi to wykona :-)

dajcie koncepcje na blok w skanie odrecznego rysunku to ci zrobie odpowiednik tego porzadnie w AutoCAD'zie za dwa-trzy piwa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frezarki sa podobno nadcyfrowe :-) Gosciu robi cuda dziwy na nich, dzisiaj mialem cos wiedziec wiecej ale mialem praktyki i nie mam sily juz tego dzisiaj zalatwiac.

PS: Lubmich, masz moze GG ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja moge zrobić dowolny projekt w Cad'ie. W 3D 2D z warstwami z przekrojami z wymiarami z chropowatościami.

Tylko jest warunek. Ja otrzymuje jeden egzemplarz  gratis.

Gratis to dają w supermarketach :) A mi tego też zadarmo nie zrobią chopaki od frezarek bo ja robie tylko na automatach tokarskich :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

maluszek, kumpel bedzie sie widzial z frezarzem w poniedzialek i pogada z nim co do zrobienia blokow, ale mysle ze ezproblemowo moglby dorobic jakis.

PS: Podaje moj numer GG : 106414, jakby ktos chcial wiedziec cos wiecej to piszcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej wrzucam projekt bloku na CPU, wykonał go kiedyś dla mnie Kalwas (Thx) ale nic z tego nie wyszło. Projekt jest w dwg czyli AutoCad. Jeśli możecie wykonać ten projekt za jakieś rozsądne pieniądze to był bym zainteresowany, Kalwas pewnie też.

Dołączona grafika

Teraz jadę na działke, będe wieczorem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

|/|ASO|| : Powiem ci że tamten blok byłby w miare dobry ale po modyfikacjach. Teraz sie troche douczyłem i zrobiłem o wiele lepszy.

Nie potrzeba do niego nawet frezarki CNC tylko normalną analogową i tylko około 3-4 frezów.

Na dysku czeka egzemplarz mojego bloku na CPU ale czekam na lepsze pomysły. Ucze sie teraz mechaniki płynów dlatego poczekam troche z blokiem. Do października będe już miał na 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko, a masz do niego wymiary ??

Nie ma sensu go robić bo to czy będzie wydajniejsze w takiej wersji, jak widzicie na tym screenie, od nukleona jest wątpliwe chociaż możliwe.

W tej konstrukcji cały problem polega na tym że jak woda wypłynie jużz tych wachalrzuków zacznie płynąć laminarnie a tego chcemy uniknąć trzeba by tam spłaszczyć dno i wstawić miedziane piny.

Aczkolwiek konstrukcja będzie wydajniejsza od ORbitala czy (no nie pamiętam nazwy tego bloku który miał podobną zasade działania).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalwas Heheh niezłe ruchy robisz Dr.Frost :P - nigdy bym na to nie wpadł że ty to ty :P

Jeśli, osoby które się deklarowały chcą wykonać ten stary projekt to mogę go udostępnić bo jestem ciekawy czy chociarz zbliży sie wydajnością do nukleona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kalwas Heheh niezłe ruchy robisz Dr.Frost :P - nigdy bym na to nie wpadł że ty to ty :P

Jeśli, osoby które się deklarowały chcą wykonać ten stary projekt to mogę go udostępnić bo jestem ciekawy czy chociarz zbliży sie wydajnością do nukleona

Konto już dawno chciałem zmienić ale niestety żademu Moderatorowi

Liskowi i Marc nie chce sie robić takich myków.

Tego bloku nie wykonają w całości na obrabiarce analogowej.

Są wydajniejsze bloki i prostrze w konstrukcji które da sie zrobić.

Wieczorem albo późną nocą sproboje coś wrzucić na forum.

A teraz ide do pracy zarabiać na to co w podpisie. 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a za jaka cene mozesz to  zalatwic, bo nie wiem ile zarzada ten nasz ??

Powiem więcej jak sie dowiem ile oni mi zaśpiewają jak zobaczą schemata i ile roboty , bo nie mogą tego robić oficjalnie w czasie godzin pracy bo jakby to Włosi zobaczyli (Nasi pracodawcy:) ) to by hmmm chyba nas zwolnili :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi