ogr22 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Moge miec dostep do dobrej frezarki i potrzebuje duzej ilosci projektow bloku, najlepiej takich z wymiarami. Szukalem troche ale malo znalazlem. Jakbyscie mieli jakies takie projekty to bylbym wdzieczny za nie. Chodzi o bloki na PCU, GPU, Chpiset, HDD, PSU, jak i inne jakie macie. Jeszcze raz z gory dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja mam w swoim zakładzie pracy dostęp do bardzo dobrych frezarek są one nowe i już wszystko ustawia sie poprze komputer , wystarczy dać dobry schemat bloku i dam kumplom to wwystrugają :) w miedzi coś za małego browarka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ok, to pwenie sie ktos do Ciebie zglosi, po tym posice, ale wlasnie jakwiekszy problem z projektami :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkAtaN Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ogr22 sprawdz poczte. |Dalton| jescze sie odezwe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 nikt ci gotowego projektu wydajnego bloku nei podrzuci, kazdy chce mieoc niepowtarzalny blok i nie bedzie udostepniac planow, takze raczej bedziesz musial poszukac albo samemu zaporjektowac. Tak to juz jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 p3dzi0r, no w sumie masz racje ale czasami znajda sie ludzie ktorzy maja dobra wole i pomoga innym, a czasmi widza tez w tym dobry interes, w sumie cos za cos, nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ja mam projekt wydajnego bloku - konstrukcyjnie zblizony do Nukleona ... pelne rysunki techniczne w rzutach i przekrojach z wymiarowaniem w AutoCAD ... obiekty 3d robione w 3dStudio MAX i animacja we Flash'u ale znalazlem jush kogos kto mi to wykona :-) dajcie koncepcje na blok w skanie odrecznego rysunku to ci zrobie odpowiednik tego porzadnie w AutoCAD'zie za dwa-trzy piwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Co to za frezarki i ile by kosztowało zrobienie na nich bloku - sam potrzebuję a w ACAD mogę projekt zrobić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Frezarki sa podobno nadcyfrowe :-) Gosciu robi cuda dziwy na nich, dzisiaj mialem cos wiedziec wiecej ale mialem praktyki i nie mam sily juz tego dzisiaj zalatwiac. PS: Lubmich, masz moze GG ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 projekt w cadzie to nie problem, jak ma sie wprawe to w mniej niz godzine mozna zrobic bardz ozawily projekt :] i to nei jest trudne. Sam robie projekty za pomoca cada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 p3dzi0r, pewnie nie udostepnisz swoich chociaz jakis starych projektow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jesli chodzi o schematy to najlepiej jakby były zrobione jak rysunek techniczny ładnie zwymiarowane i w przekroju poprzecznym i wzdłuznym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Ja moge zrobić dowolny projekt w Cad'ie. W 3D 2D z warstwami z przekrojami z wymiarami z chropowatościami. Tylko jest warunek. Ja otrzymuje jeden egzemplarz gratis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maluszek Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 na moim www są trzy projekty. ciekawi mnie ile by kosztowało wyfrazowanie tego 5cm x 5 cm i tego 4 cm x 4 cm? a projekty są freeware, bo nie mam czasu szukać dostępu do frezarki. pozdrawiam M. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 widze ze krakow w natarciu. ja maly offtopic: sa jakies freewarowe dobre cady, czy wszyscy uzywacie platnych programow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Ja moge zrobić dowolny projekt w Cad'ie. W 3D 2D z warstwami z przekrojami z wymiarami z chropowatościami. Tylko jest warunek. Ja otrzymuje jeden egzemplarz gratis. Gratis to dają w supermarketach :) A mi tego też zadarmo nie zrobią chopaki od frezarek bo ja robie tylko na automatach tokarskich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 maluszek, kumpel bedzie sie widzial z frezarzem w poniedzialek i pogada z nim co do zrobienia blokow, ale mysle ze ezproblemowo moglby dorobic jakis. PS: Podaje moj numer GG : 106414, jakby ktos chcial wiedziec cos wiecej to piszcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 SZUKAJ!!! Bardzo czesto jest tak, ze ludzie publikuja swoje pomysly na Forum + schematy. Kwestia co potem z tego wychodzi, ale to juz twoje ryzyko :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Poniżej wrzucam projekt bloku na CPU, wykonał go kiedyś dla mnie Kalwas (Thx) ale nic z tego nie wyszło. Projekt jest w dwg czyli AutoCad. Jeśli możecie wykonać ten projekt za jakieś rozsądne pieniądze to był bym zainteresowany, Kalwas pewnie też. Teraz jadę na działke, będe wieczorem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 spoko, a masz do niego wymiary ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Kalwas=Dr.Frost Po prostu znalazłem moje hasło do starego konta. A że wszęsdzie używam ksywki Frost. To używam starego konta Dr.Frost. Tak żeby mnie na forum znali chociaż jako Dr.Frost a nie Kalwas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 |/|ASO|| : Powiem ci że tamten blok byłby w miare dobry ale po modyfikacjach. Teraz sie troche douczyłem i zrobiłem o wiele lepszy. Nie potrzeba do niego nawet frezarki CNC tylko normalną analogową i tylko około 3-4 frezów. Na dysku czeka egzemplarz mojego bloku na CPU ale czekam na lepsze pomysły. Ucze sie teraz mechaniki płynów dlatego poczekam troche z blokiem. Do października będe już miał na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 spoko, a masz do niego wymiary ?? Nie ma sensu go robić bo to czy będzie wydajniejsze w takiej wersji, jak widzicie na tym screenie, od nukleona jest wątpliwe chociaż możliwe. W tej konstrukcji cały problem polega na tym że jak woda wypłynie jużz tych wachalrzuków zacznie płynąć laminarnie a tego chcemy uniknąć trzeba by tam spłaszczyć dno i wstawić miedziane piny. Aczkolwiek konstrukcja będzie wydajniejsza od ORbitala czy (no nie pamiętam nazwy tego bloku który miał podobną zasade działania). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Kalwas Heheh niezłe ruchy robisz Dr.Frost :P - nigdy bym na to nie wpadł że ty to ty :P Jeśli, osoby które się deklarowały chcą wykonać ten stary projekt to mogę go udostępnić bo jestem ciekawy czy chociarz zbliży sie wydajnością do nukleona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Frost Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 Kalwas Heheh niezłe ruchy robisz Dr.Frost :P - nigdy bym na to nie wpadł że ty to ty :P Jeśli, osoby które się deklarowały chcą wykonać ten stary projekt to mogę go udostępnić bo jestem ciekawy czy chociarz zbliży sie wydajnością do nukleona Konto już dawno chciałem zmienić ale niestety żademu Moderatorowi Liskowi i Marc nie chce sie robić takich myków. Tego bloku nie wykonają w całości na obrabiarce analogowej. Są wydajniejsze bloki i prostrze w konstrukcji które da sie zrobić. Wieczorem albo późną nocą sproboje coś wrzucić na forum. A teraz ide do pracy zarabiać na to co w podpisie. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 Rozmawiałem dzisiaj z chopcami od frezarek , powiedzieli ze mam przyniesc schemat zwymiarowany i zobaczą co sie da zrobić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a za jaka cene mozesz to zalatwic, bo nie wiem ile zarzada ten nasz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 a za jaka cene mozesz to zalatwic, bo nie wiem ile zarzada ten nasz ??Powiem więcej jak sie dowiem ile oni mi zaśpiewają jak zobaczą schemata i ile roboty , bo nie mogą tego robić oficjalnie w czasie godzin pracy bo jakby to Włosi zobaczyli (Nasi pracodawcy:) ) to by hmmm chyba nas zwolnili :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 rozumiem :-) dzieks za info :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 wiesz , jak powiesz ze chcesz wyfrezowac i dasz projekt to sie nie zdziw bo niektorzy wolaja za blok w ksztalcie slimaka kwadratowego 300 zl :] , mozna sie przewrocic :]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...