ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 moze zalezy jaka jest frezarka, bo jak nie jest cyfrowa to gorzej sie robi i jest wiecej roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 wiesz , jak powiesz ze chcesz wyfrezowac i dasz projekt to sie nie zdziw bo niektorzy wolaja za blok w ksztalcie slimaka kwadratowego 300 zl :] , mozna sie przewrocic :]]] Hmm napewno nie zaspiewają mi 300 zł :) a dla ich talentu frezarskiego to jest łatwa robota i szybka :) wiec nie będą sie z tym piepszyc długo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 no, nic zobaczymy jutro, co dokladnie powie ten nasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Hmm napewno nie zaspiewają mi 300 zł :) a dla ich talentu frezarskiego to jest łatwa robota i szybka :) wiec nie będą sie z tym piepszyc długo :) talent frezarski talentem a robota robota ... nie wiem czy ty miales kiedykolwiek stycznosc z frezarka i wiesz jak latwo nawet podladane widia frezy palkowe 1 mm lamia sie przy obrabianiu miedzi - przewodnosc cielpna i naprezenia troche pokory co do realnosci wykonania ... zrobic super prokekt ktory wykona ci tylko narzedziownia za 500 zlotych od sztuki to nie sztuka a druga sprawa to to ze przy odrobinie talentu i cierpliwosci calkiem niezle rzeczy mozesz robic czyms takim i paroma frezami za kilkanasie zlotych za sztuke i zadna fachura z super sprzetem nie jest potrzebna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 do drewna to sobie mozna robic :lol: , nigdy sie tym nie bawilem ale ktos gadal ze to cos ma 10.000 obr/min co przy frezach za kilkanascie zlotych oznacza ze stracisz freza i moze jakas czesc ciala :]. powodzenia dla tych ktorzy na tym robia bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 p3dzi0r to jakich ty frezow uzywasz ?!? diamentowych ?!? bo ja osobiscie mam cala mase frezow za kilkanasie zlotych od sztuki i jakos jeszcze wszystko na miejscu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 uzywasz tej rezarki do drewna do frezowania w miedzi ?, bo przy predkosci 10.000obr/min normlany frez za kilkanascie zlotych nie wytrzyma, peknie i przy okazji wyrzuci fajne odlamki. Przy takich predkosciach moglbys sprobowac frezow spiekanych ale to i tak nie daje gwarancji ze frez wyszedlby z tego calo. Wg mnie co do drewna to do drewna a co do metalu to do metalu , w tej frezarce do drewna przeciez nawet stolu krzyzowego niema , wiec jezdzisz pewnie rekami :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 uzywam frezarki, na ktora musialbym pracowac z 10 lat a ta maszynka co podalem to znakomicie radzi sobie z metalami miekkimi i robieniem coodow conajwyzej w blaszce do 3 mm wykonanej z aluminium ... ale na dzien dobry startuje z poziomu 7000 obrotow a nie 10.000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dalton Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 uzywam frezarki, na ktora musialbym pracowac z 10 lat a ta maszynka co podalem to znakomicie radzi sobie z metalami miekkimi i robieniem coodow conajwyzej w blaszce do 3 mm wykonanej z aluminium ... ale na dzien dobry startuje z poziomu 7000 obrotow a nie 10.000 To skoro uzywasz takiego sprzęcicha to zrób kolegom jakies bloki , lub zrób dla siebie i pokaz jakies fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 ok ,a ile stoi tak frezarka do drewna ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 co do frezarki do drewna to od 150 zlotych w gore ... ten model co na fotce to jakies 300 jesli chodzi o bloki dla kolegow ... no coosh ... zaden z moich kolegow nie uzywa chlodzenia wodnego ... nie znaja sie a to o co pytasz czyli bloki fotki itd to w swoim czasie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 239PLN :wink: Tip 8O , Black & Decker 8) -> 479PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 rozumiem ze ta za 479 lepsza , a gdzie to mozna dostac i czy ciezko sie na tym pracuje ?? Czy w miedzi bedzie sie tym dobrze robic ?? Masz moze jakies opisy tego labo jakies zdjecia stronki z takim spzetem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 rozumiem ze ta za 479 lepsza , a gdzie to mozna dostac i czy ciezko sie na tym pracuje ?? Czy w miedzi bedzie sie tym dobrze robic ?? Masz moze jakies opisy tego labo jakies zdjecia stronki z takim spzetem ?to sa frezarki do drewna i aluminum ... moc max to w wybranych modelach 1500 W ... minimalne obroty to chyba 6000 ... bez wprawy we frezowaniu i naprawde dobrych frezow nie ryzykowalbym pracy na tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 wprawa i frezy to pikus, gorzej z mocowaniem tego. Bo nie wyobrazam sobie jezdzic ta maszynka po kawalku miedzi. Trzeba by ja zamocowac i skombinowac porzadna, precyzyjna prowadnice do ktorej wczepimy przyszly bloczek. Maxymalne obroty to w koncu jakies 30k, wiec w raczce byloby ciezko z frezem > 2mm :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 witchhunter jesli mam byc szczery to wolalbym skrawac pilnikiem jubilerskim material nish czyms takim walic rowek o szerokosci 2 mm ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 a ja mam pytanie do szanownych frezerów - ile kosztowałby radiatorek (grzebień) zrobiony z pręta kwadratowego 1cm x 1 cm ?? - taki wiecie długości np 20 cm żeby można odcinać sobie na RAMy i Mosfety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 to zalezy od frezera ... ale takie radiatorki to najlepiej ciac a nie frezowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Mam wiadomosc od frezarza, wszystko jest cacy ale liczy sobie 45 zł / h na cyfrowej i 400 zł / h na frezarce ktora rozczepia atomy materialu dzieki czemu mozna zrobic diurke nawet w szpilce :-) No coz, dla mnie to troche za duzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorr Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 poszukaj jakis maly warsztat mechaniczny gdzie maja frezarki sterowane ŁAP'owo ;-) ale ceny gosc ma jak przyzwoita narzedziownia swoja droga ... ciekaw jestem co obrabia ... glowice do silnikow F16 ?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ogr22 Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 silnikow do F16 chyba nie robi, zreszta ch** wie, moze robi sprzet dla NASA :-], albo siedzenia podgrzewane do malucha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...