Rodii Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Cześć wszystkim.Zamierzam kupić sobie pc do grania i byłbym wdzięczny jakby jakaś dobra dusza pomogła mi w doborze czesci. Chcę wszstko upchać w corsair obsidian 350W bo aż się rozpływam jak patrzę na nią :) i zależy mi żeby podzespoły były ładnie dobrane kolorystycznie-czerń-czerwień. Chciałbym w przyszłości iść w SLI więc muszę wziąć to także pod uwagę przy wyborze karty graficznej-chłodzenia-zasilacza. Edytowane 10 Listopada 2014 przez Rodii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 350D, tak? SLI w tak małej budzie? Hmm... będzie trochę ciasno. http://www.morele.net/inventory/info/gKcTlU/ Nie wiem, tylko jakie chłodzenie dobrać do tego zestawu. Jest i7-4790K, płyta główna w formacie mATX, 8GB pamięci RAM taktowanej zegarem 2133 MHz, GTX 970 od Asusa. 256GB SSD Plextora, no i Corsair 350D. Poleciłbym H100i, ale pod i7-4790K, to raczej nie jest najlepszy wybór. No chyba, że chcesz się bawić w skalp CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Hej dziękuję za odpowiedź. Napewno będzie ciasno, ale czy bezpiecznie?, a czego H100i nie polecasz do i7?. Dość często napotykam się na takie zestawienie. Myślałem nad płytą Asus Maximus VII Gene ale im więcej czytam tym bardziej do mnie to dochodzi, że płyta główna nie jest najważniejsza w gamingowy pc i można te pieniądze gdzie indziej zainwestować . No i czy wystarczy mi 8gb ramu?. Edytowane 10 Listopada 2014 przez Rodii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 http://www.morele.net/inventory/info/VUdAJM/ W przyszłości jak będę potrzebował chciałbym zainwestować w drugą kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Przy H100i część osób narzeka na wentylatory. EVO bym nie kupował - SSD, którego nawet Samsung nie potrafi "ogarnąć". W cenie H100i dostaniesz Swiftecha H220x - tylko, że trzeba go będzie ściągać z zagranicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Pomyliłem główne płyty, miałem namysli Gene VII. A co jest nie tak z tym samsungiem?.Niestety nie stać mnie na dwie 980, a z kolei cena do wydajności jest bardzo duża pomiędzy 980 a 970, więc bardziej się skłaniam do zakupu 970.Monitor kupuje w 2560x1440 i chciałbym grać na takiej rozdzielczości, więc 970 na początek i później sli wydaje się dobrym wyborem? jeżeli chodzi o cenę-wydajność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 Zdecydowałem jednak ukrucic mój budżet do 4000 zł. Pomogłby mi ktoś dobrać rozsądne części do Corsair 350 tak żebym wszystko się zmieściło i żeby nie było później żadnych problemów z temp. Jestem pewny procesora i5 i karty 970(nie wiem którego producenta jednak) no i nie potrzebuje dysku ssd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Dalej masz zamiar sie bawić w SLI w przyszłości ? Bo jak nie to można pomyśleć nad tańsza płytą. Polecam taki zestaw za 4260, ale bez chłodzenia. Na razie więc jedziesz na boxie, a jak kasa sie znajdzie to dokupisz coś. Nie wiem co tam za chłodzenie wejdzie do tej budy, ale może być ciasno. http://www.morele.net/inventory/info/27gQKr/ Edytowane 18 Listopada 2014 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Hej, do chłodzenia mogę dorzucić jeszcze, tyle ze także nie mam pojęcia co tam może wejść żeby za ciasno nie było . Mam monitor WQHD i na tej rozdzielczości chciałbym grać, więc nie wiem szczerze mówiąc czy SLI czy poprostu zmienić Kartę na lepszą po jakimś czasie .Dodam, że już mi nie zależy na wizualnym efekcie bo biorę obudowę bez szyby także komponenty mogą być różnych kolorach byleby rozmiarowo pasowały. Edytowane 18 Listopada 2014 przez Rodii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 To może ktoś mi poleci podobną obudowę tylko trochę wieksza7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2014 http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r4-black-pearl-window-usb-3-0-fd-ca-def-r4-bl-w-539020/ Może ta. Powinna zmieścić wysokie chłodzenia. Np HR-02. O wiele tańsze chłodzenie i wystarczające do i5 4690K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodii Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Nom fajna ta buda:) pewnie zainwestuje, ale jeszcze trochę poczekam bo muszę wiedzieć dokładnie co do niej włożyć, bo także mi zależy na cichej pracy przy większych obciążenia, a nic nie znam na składaniu pc więc zdaje się na waszą pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...