seeb Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 pytanie...mam zasilacz jak w temacie z tego co sie orientuje niezly sprzet tylko jest pewien problem zasilacz jest z obudowy serwerowej i ma dziwna wtyczunie (ta ktora do mobo idzie)tzn jest jak inne tylko ze jest szersza ma wiecej "dziurek" :D i moje pytanie brzmi czy da sie to jakos przerobic tzn teoretycznie to wiem ze sie da ale czy taki zasilacz nie daje czasem wiecej pradu na mobo niz standadowy or smth ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 http://nl.enlightcorp.com/products/power_s...pplies&serial=3 to jest dokladnie ten na prawym obrazku tylko qrde nie ma tu zadnej specyfikacji jego :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engus Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Siema. Rozumiem...że tych pinów we wtyczce jest 24...Spotkałem się z czymś takim w innym zasilaczu...o ile to jest to co myslę...to potrzebny jest konwerter z 24 na 20 pin. Założyłem o tym topic ale spotkał się z małym zianteresowaniem. Tu masz link z opisem poszczególnych przejść. Trzeba robić samemu, do kupienia w Polsce praktycznie niemożliwe. http://www.enhanceusa.com/documents/C3.PDF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seeb Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 super czyli moge sie w razie co brac za przerabianie nie ma sie co martwic ze za duzo pardu na mobo pojdzie or smth ?? thx za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engus Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Tego nie mówię...przyjrzyj się dokładnie czy masz taką samą wtyczkę. Wiem że jest jeszcze jeden standard 24-pinowy(chyba) WTX i to już sprawa nie do przejścia na ATX. Jeśli jest tak jak na podanym linku, to możesz próbować przerobić...pisałem w tej sprawie do Enhance(współpracowali kiedyś z Enlightem) i poradzili zakup właśnie takiego adaptera...podali nawet przedstawicielstwo w Europie... Najlepiej jednak po przeróbce przetestuj zasiłkę na jakimś starszym sprzęcie...szkoda by było Epoxika. Powodzenia 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 wystarczy przecież po przewodach (kolory) popatrzeć żeby stwierdzić czy to eps czy ges... (eps to wtx inaczej) jeśli to pierwsze to wpinaj z ominięciem tego czego w atx nie ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...