Caleb Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Zastanawiałem się dłuższą chwilę czy cokolwiek napisać w tym temacie żeby nie zostać posądzonym o agitowanie, skoro bannerek cenowarka.pl pojawił się na stronie głównej portalu, ale postanowiłem zaryzykować :) Otóż wiele osób narzeka na ceneo i skapca, że lipne to wyszukiwarki, mające mało opcji itp., czemu się nie dziwię, bo również nie przepadam za tymi witrynami. Dla mnie osobiście cenowarka.pl do szukania sprzętu komputerowego jest obecnie najlepsza tzn.: najbardziej szczegółowa. Używam jej chyba z 3-4 latka, głównie ze względu na zaawansowane opcje filtrowania. Jak ktoś wie czego potrzebuje, to będzie usatysfakcjonowany - zobaczcie chociażby karty graficzne, gdzie można segregować sprzęt nawet po ilości procesorów strumieniowych, TDP i długości. Serwis linkuje też nasze artykuły, więc to taka współpraca z korzyścią dla obojga. Warto przynajmniej wypróbować, bo pomimo trochę oldschoolowej szaty graficznej zawartość jest przednia. 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 Ostatnio przypadkiem wpadłem na tą stronę i jest naprawdę dobra. Znacznie większa baza sklepów niż ceneo/skąpiec i duży plus za sklepy z całej europy. Ogólnie jak coś teraz kupuje to jest to pierwsza strona gdzie sprawdzam ceny. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Cenowarkę używam od ponad 2 lat i jest tak jak napisał Sebastian. Przejrzystość, możliwości filtrowania biją na głowę skąpidrona, ceneo. Idealnym przykładem jest sekcja procesorów serwerowych. Jeden wielki burdel i wrzucenie wszystkich modeli z różnych platform do jednego worka. A na cenowarce idealnie. Jeden z wielu przykładów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Szczerze powiedziawszy to dzięki temu tekstowi odkryłem cenowarkę :) Znajduje się tam wszystko i mimo starej szaty graficznej wszystko jest pięknie poukładane i w łatwy sposób można znaleźć interesującą nas rzecz. Naprawdę dzięki za polecenie tego serwisu. Jak nigdy nie korzystałem z ceneo itp. tak teraz cenowarka niesamowicie mi podpadła do gustu. Niesamowity plus za sklepu z EU :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 korzystam już od jakiś 2 lat, w sumie zawsze jak coś kupuję to cenowarka ceneo i skąpiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Skapiec po ostatnich zmianach to dramat jesli chodzi o szukanie sprzetu komputerowego, wiec ostatnio zaczalem szukac w cenowarce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Heh wlaśnie odkryłem, że w monitorach można filtrować po częstotliwości odświeżania i bajerach w stylu g-sync :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2014 Ba, w SSD idzie nawet filtrować po ilości cache albo żywotności (TBW). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Dosyć dawno natknąłem się przez przypadek na Cenowarkę. Od tego momentu Skąpięc i Ceneo przestały dla mnie istnieć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Androctonus Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 Dla mnie Ceneo było świetne, Skąpiec nie przypadł mi do gustu. Cenowarka jakaś mniej transparentna dla mnie była ale to kwestia przyzwyczajenia. Jednak przekonałem się do Cenowarki i już przy niej zostałem z Ceneo rzadko korzystam i już tak zostanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 Hmm czy coś się zmieniło i teraz cenowarka standardowo pokazuje oferty z 5 krajów ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2015 oferty możesz teraz odznaczać ptaszkami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Można, ale jest z tym dodatkowa robota, której parę dni temu nie było. Wybierało się kraj ( na samym początku ) i tylko z tego regionu były oferty. Teraz bierzesz "Polska" i masz ze wszystkich. Coś namieszali i trzeba odznaczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2015 Jeśli chodzi o same możliwości filtrowania to Cenowarka jest obecnie przynajmniej moim zdaniem najlepszą wyszukiwarką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckpt Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Można, ale jest z tym dodatkowa robota, której parę dni temu nie było. Wybierało się kraj ( na samym początku ) i tylko z tego regionu były oferty. Teraz bierzesz "Polska" i masz ze wszystkich. Coś namieszali i trzeba odznaczać. Witam wszystkich forumowiczów! Jestem odpowiedzialny za Cenowarkę, więc w razie jakichkolwiek pytań odnośnie serwisu jestem do dyspozycji. Rzeczywiście zmieniliśmy funkcjonalność flag w lewym górnym rogu ekranu. Do tej pory można było przy ich pomocy filtrować regiony z jakich pochodzą sklepy. Teraz wybranie np. polskiej flagi powoduje standardowo wyświetlenie ofert, które mogą zostać wysłane do Polski, natomiast region, z którego pochodzą wyświetlane sklepy wybiera się tam, gdzie napisał Caleb (@Caleb: beznadziejny układ tej opcji to wina cache przeglądarki, ctrl+f5 rozwiąże problem). Ustawienia regionu są zapisywane po każdej ich zmianie, a zaletą takiego rozwiązania jest możliwość dokładniejszej konfiguracji. Do soboty wyświetlaliśmy standardowo oferty wszystkich sklepów, które wysyłają do Polski (również niemieckich, brytyjskich itd.), ponieważ ze statystyk wiemy, że spora część Użytkowników i tak przechodziła na cenowarka.pl/eu. Zmieniliśmy to jednak, żeby nie siać zamętu i teraz wyświetlamy standardowo tylko oferty polskich sklepów. Oferty z innych krajów można dodać przy pomocy checkboxów. 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2015 Przyznam że do tej pory nie korzystałem,ale jak widzę całkiem,całkiem.Bardzo dużo opcji.Do tej pory korzystałem ze skąpca ale przy cenowarce wypada blado.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUUJ Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Rozbudowane opcje wyszkukiwania, są godne pochwały, jednak ich dokładność zależy od rzetelności wprowadzanych informacji o produktach, jeszcze nie miałem okazji tego sprawdzić przez dłuższy okres, aby mieć większy pogląd. Wcześniej omijałem ten serwis, ponieważ w wynikach wyszukiwania zawsze wrzuciał oferty z całej Europy, co było wkurzające. Jednak teraz póki co jest OK. EDIT. I jeszcze jedno. Wyszukując podzespoły komputerowe, trafiam na ceny ze sklepów, których aktualność oferty wydaje się mocno podejrzana. Jak poznać takie sklepy? Niektóre podzespoły mają po zaskakująco niskich cenach, np. Core i5-4440 za 640 zł ;) itd. Również sama oferta takich sklepów jest już nieświeża, np. brakuje nowych kart graficznych typu GTX 970, R9 285 itd. Trudno w takim wypadku linkować produkty z cenowarki na forach dyskusyjnych, strach, że ktoś skorzysta z takiej oferty sklepu, gdzie ostatnia aktualizacja była na początku 2014 roku itp. Edytowane 2 Lutego 2015 przez RUUJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckpt Opublikowano 6 Lutego 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) .I jeszcze jedno. Wyszukując podzespoły komputerowe, trafiam na ceny ze sklepów, których aktualność oferty wydaje się mocno podejrzana. Jak poznać takie sklepy? Niektóre podzespoły mają po zaskakująco niskich cenach, np. Core i5-4440 za 640 zł ;) itd. Również sama oferta takich sklepów jest już nieświeża, np. brakuje nowych kart graficznych typu GTX 970, R9 285 itd. Trudno w takim wypadku linkować produkty z cenowarki na forach dyskusyjnych, strach, że ktoś skorzysta z takiej oferty sklepu, gdzie ostatnia aktualizacja była na początku 2014 roku itp. To od częstotliwości aktualizacji (po stronie sklepów) przekazywanych nam danych zależy, czy oferty są aktualne. My jesteśmy w stanie aktualizować dane w czasie rzeczywistym. Część sklepów (przyzwyczajonych do wymogów stawianych przez inne polskie porównywarki) aktualizuje pliki stosunkowo rzadko. Jeśli rzuci Ci się w oczy nieaktualna oferta -> pod opisem technicznym jest przycisk 'Zgłoś błąd', proszę o skorzystanie ;) Jesteśmy w tej kwestii zdani na użytkowników, ciężko nam kontrolować 131060656 ofert ;) Edytowane 6 Lutego 2015 przez ckpt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...