ets747 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) Mam oryginalnego windowsa 7. Przy kupnie komputera miałem naklejoną naklejkę na starą obudowę, ale ją wymieniłem na nową. Stara obudowa idzie do firmy rodziców do nowiutkiego kompa Z INNĄ ORYGINALNĄ LICENCJĄ windowsa 7 :> . Co zrobić z moją naklejką bo: w firmie nie mogą być dwie naklejki Ja nie mam swojego certyfikatu oryginalności. ???????????????????????????????? Edytowane 11 Listopada 2014 przez ets747 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aesereht Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Raczej niecodzienne pytanie ale ok... Masz 2 opcje: -[prostsza] Zdrapać naklejkę i żyć w spokoju (+ spisać klucze jakie tam są), aczkolwiek potem możesz mieć problemy z gwarancją u "producenta systemów" czy jak ich nazwali w umowie (chodzi o ludzi, którzy składali komputer i zapłacili MS, żeby móc instalować wersje OEM). -[dłuższa] Jeżeli chcesz mieć naklejkę (ponieważ, są zrobione tak, że nie da się ich oderwać). Możesz spróbować uzyskać zastępczy Certyfikat Autentyczności. Wyślij wiadomość e-mail do zespołu ds. wymiany Certyfikatów Autentyczności. Zespół ds. wymiany Certyfikatów Autentyczności udzieli Ci odpowiedzi na pytania dotyczące "programu wymiany Certyfikatów Autentyczności"(czymkolwiek to jest). mail: csdsbc@msdirectservices.com Drugą osobą z którą możesz się skontaktować będzie właśnie producent systemów. Aczkolwiek nie mam pojęcia jak to wygląda oraz czy coś to kosztuje, jak postanowisz na którąś z tych wersji daj znać. Tak czy owak jeżeli chcesz mieć naklejkę to będą ci musieli przysłać nową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ets747 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Dobra, dzięki wielkie. Wybieram dłuższą opcję. Jak przebiegła napiszę jak skończy się ta sprawa. Jeszcze raz dzięki za pomoc! :grin: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Albo złap za suszarkę i odklej naklejkę, a następnie przyklej na nowej obudowie..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...