ChrisB Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2014 (edytowane) BenQ 32" LED BL3200PT ktoś posiada i może podzielić się opiniami? Używam komputera głownie do programowania (jakieś 80%), aktualnie posiadam fullhd 27'' ale przestrzeni mało;/ a dwa monitory mnie męczą straszliwie w teście wyszedł dosyć dobrze: http://www.tftcentral.co.uk/reviews/benq_bl3200pt.htm Ewentualnie poproszę o jakieś inne propozycje przy założeniu że: >fullhd >27'' cena w granicach 2500-3000 Dziękuję i pozdrawiam PS, spędzam przed monitorem 10h+ dziennie, nie będzie to przypadkiem zbyt duża żarówka?:/ Edytowane 11 Listopada 2014 przez ChrisB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 No jasność >50cd to już trochę jest, tym bardziej, jeśli zamierzasz pracować przy słabym oświetleniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 słabe/normalne, nigdy nie bez (no chyba że film) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Powinno styknąć. Ja siedzę na 48cd i to nawet momentami bez żadnego oświetlenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak ktoś szuka takiej kobyły, to może od razu telewizor 4K kupić (tylko odszukać model z niską jasnością minimalną). Nawet model 42" 4K nie będzie miał za dużego piksela, w porównaniu do tego co masz obecnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 zastanawiałem się nad: http://www.ceneo.pl/29188808 ale nie bardzo mam jak go sprawdzić a mam złe doświadczenia z tv fullhd - nie udało mi się na żadnym uzyskać 100% ostrości obrazu, każdy majstrował przy obrazie, było to bardzo widać przy czcionkach bez antyaliasingu, męczył się wzrok niesamowicie i wtedy odrzuciłem tą możliwość (testowałem po hdmi, jako wejście pc, i szukając w ustawieniach wyłącznika wszelakich upiększaczy obrazu...) zrezygnowałem wtedy z tv na rzecz benq 27'' i generalnie nie żałowałem, ale teraz mi po prostu przestrzeni już brakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Ja w TV sony EX-720 jak dobrze pamiętam uzyskałem bezbłędny obraz (pełna ostrość) i to po d-sub. Tak że to kwestia modelu z tą ostrością, więc wszystkich TV bym nie przekreślał ... i ustawień (powiększenie regulowaliście by nie obcinał kadru?) . Czy ten Thomson się sprawdzi, to już niestety trzeba skontrolować na żywo. Edytowane 13 Listopada 2014 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uhorek Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2014 @ChrisB mam dokładnie ten sam problem - za mało przestrzeni na 27", z tą różnicą iż mam do dyspozycji 2560x1440 pikseli (NEC EA274WMi). Doradzić Ci mogę tyle: szukaj 3k lub 4k, WQHD to nadal mało do programowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Przy wyższych rozdzielczościach dochodzi aspekt ilości danych na danej powierzchni. Samo zwiększenie rozdzielczości przy jednoczesnym nie zmienianiu wielkości ekranu, nie da nam nic w aspekcie ilości danych na ekranie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...