wojtaszewski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 (edytowane) Witam, szukam laptopa dla siostry w cenie do max 2400zł. Będzie go głównie używać do internetu, oglądania filmów, pakietu biurowego, czasem jakaś gra typu simsy czy simcity. Wymagania: -dobre głośniki (nie charczące :) ) -wygodna klawiatura -czarna obudowa -napęd dvd -bateria nie musi być dobra, będzie używany w domu -niekoniecznie z systemem -ekran 15" i wzwyż -najlepiej gdyby był bezawaryjny Myślałem nad Lenovo G510 z i5 i r7 m260 lub jakimś Dellem 3542. Pozdrawiam Edytowane 12 Listopada 2014 przez wojtaszewski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Najsensowniej Z710 z i3 FHD Za resztę dokupujesz dysk SSD i dostajesz świetną maszynkę w cenie 2,5k z ekranem FHD i głośnikami JBL'a. + takie bajery jak podświetlana klawiatura etc... z 15'' masz coś podobnego - mianowicie z50 z i5ulv i GT840 FHD Tylko tutaj brak podświetlanej klawiatury czy JBL'owskich głośników. Z to jest ekran FHD ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaszewski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Spodobał mi się ten z50-70, tyle że ma ekran FHD, a na takiej powierzchni wszystko będzie małe, moim zdaniem lepiej pasowałoby zwykłe hd. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakalowy Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Podany przez kolegęwyżej Z710 będzie najlepszym wyborem w tej cenie z 17tek. Z 15tek mogę polecić bardzo dobrze wykonanego ProBooka z i5 i HD8750: http://www.morele.net/laptop-hewlett-packard-probook-450-g1-f0y18ea-637938/ Seria biznesowa, a więc wybija się ponadprzeciętnym wykonaniem na tle pozostałych laptopów w tej cenie. Matowa matryca HD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Spodobał mi się ten z50-70, tyle że ma ekran FHD, a na takiej powierzchni wszystko będzie małe, moim zdaniem lepiej pasowałoby zwykłe hd. :D Nie będzie małe... to jest 15'' więc matryca fhd to bardzo dobrym pomysł. Tylko w tym lapku brakuje fajnych dodatkowych bajerów jak ma Z710... Jeżeli brać 15 - to postawiłbym raczej na Probooka - szczególnie przemawia za tym jakość wykonania i matowa matryca. Karta graficzna spokojnie sobie poradzi w każdej gierce jak simsy etc. Dla dziewczyny będzie moim zdaniem bardzo dobrym wyborem. Decydowałbym się pomiędzy tymi dwoma. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaszewski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Będę się decydował między dellem 3542 z i7 ulv, Lenovo z50-70 z i5 ulv i geforcem 840 i probookiem. Dzięki za pomoc :D Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Celuj w Acera V3-572G z i5ulv, 8GB RAM i karta GF840. Laptop posiada matową matrycę FullHD (nie męczy tak oczu jak błyszczącą, obraz ostry jak żyleta) do tego bardzo mocna bateria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaszewski Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Niestety 2400 zł jest absolutnym maksimum, siostra nie może więcej czekać, a laptop jest potrzebny od zaraz (jej stary laptop już coraz bardziej się sypie). Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaszewski Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam ponownie, plany się zmieniły i teraz siostra poszukuje tylko 17-calowych laptopów. Wymagania takie jak wcześniej, tyle że notebook musi mieć dobre opinie o serwisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...