Ombre Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Cześć, mam taki problem, siedzę przy komputerze od 8 do 16 godzin dziennie, przez co oczy zaczęły naprawdę cierpieć. Poczytałem sporo, dużo poprawiłem, komfort pracy się poprawił (białe ściany, dobre oświetlenie, przerwy itd.) natomiast nadal nie jest idealnie i chciałbym to poprawić. Aktualnie pracuję na http://benq.com.pl/product/monitor/g2200w/ i myślę, że można by coś w tej kwestii poprawić. Raz że monitor ma już ponad 5 lat, a dwa to już za młodości był kupowany w przedziale raczej budżetowym. Myślę, żeby zakupić dwa monitory po 24 cale. Przeszukałem googla i specjaliści z np. mva.pl mówią, że najtańszy "ludzki" monitor to NEC EA244WMi, 1400zł to nie moje progi cenowe, zdecydowanie. Czy na prawdę pracując 90% czasu na białym tle trzeba tyle wydawać? Czy znajdę jakiś konkretny monitor do 800zł, przy którym mój wzrok nie będzie cierpiał? Czy nie ma sensu i trzeba zbierać do NECa? Gdyby ktoś był w stanie porównać do mojego aktualnego monitora byłbym wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Jeśli ma to być narzędzie do pracy, wielogodzinnej pracy, to nie oszczędzaj. Niestety na przyzwoity monitor musisz wydać, Eizo Flexscan EV2436WFS-BK czy właśnie ten NEC EA244WMi. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 to może Della U2415. 1200pln // przy dwóch sztukach ewentualnie też Eizo EV2455 zamiast EV2436W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZUY_BEZCZELNY_CHAM Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2014 Jeżeli jesteś programistą z prawdziwego zdarzenia to moim zdaniem warto dołożyć parę PLN do porządnego mon. który tobie posłuży lata ;] np. EIZO FlexScan EV2336W http://allegro.pl/monitor-eizo-flexscan-ev2336w-23-ips-led-pivot-i4820212329.html za 800 PLN to nie znajdziesz dobrego (klasowo/jakość obrazu) mon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkwork Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 Mam Eizo ev2436w i polecam. Jeden z tych najbardziej sprzyjających, stupoziomowa regulacja jasności to wygodny bajer. Na zdrowiu się nie oszczędza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...