Szymcio22 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Witam! Jest to mój pierwszy wpis na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość. Szukam płyty głównej pod ten procesor (http://www.morele.net/procesor-amd-fx-6300-socket-am3-64bit-3-5ghz-95w-cache-14mb-box-fd6300wmhkbox-532173/ ) w standardzie ATX . Bardzo proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny. p.s A procesor zostawić ten czy <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> inny ? Zależy mi aby był od AMD ? Za procesor mogę dac max.500 zł. Będzie mi służył do sporadycznych gier np w batthefielda 3,minecrafta itp. Bardzo proszę o wyrozumiałość i odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Odpuść sobie tego FX-a. W tej cenie można dostać lepsze CPU np. wspomniany I3 4330 za 477 zł czy tańszy a nie wiele słabszy I3 4150 za 429 zł . Do tego Asrock B85 Pro4 za 263 zł lub MSI h97M-E35 za 279 zł . A jak w grę wchodzi używany CPU to I5 2300 ( lub 2400/2500 ) + płyta na H61 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymcio22 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam! Jest to mój pierwszy wpis na tym forum wiec proszę o wyrozumiałość. Tak jak w temacie jaki zasilacz polecacie do tego zestawu http://www.morele.net/inventory/info/KLjVtS/ Za zasilacz mogę dac ok 350 zl ( do 400 ale to takie max max ). Komputer będzie mi służył do gier i do multimediów. W przyszłości zamierzam podkrecac procesor. Ps. Jak by cos było w tym zestawie do zmienienia lub jakieś uwagi na temat tego zestawu będę mile widziane. Zmiany w tym zestawie na inne podzespoły tez będę mile widziane. Juz dzięki wielkie za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 SSD i chłodzenie do zmiany . Ten Kingston to tragedia , proponuję trochę dołożyć do Sandisik Ultra Plus 128GB za 257 zł ew. Transcend SSD340 128GB za 239 zł . To pseudo WC to przesada - drogie , głośne i niezbyt wydajne - szczególnie przy tym procku , do kręconego I5 max. co bym dawał to Therlmalright HR-02 Macho Black White za 175 zł . Zasilacz - XFX XTR 550W za 371 zł , w pełni modularne okablowanie , układy DC-DC , certyfikat 80+ Gold , wentylator 135 mm z łożyskiem FSB i trybem pół pasywnym . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymcio22 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2014 Dzięki wielkie. Czyli dysk SSD i chłodzenie do wymiany a tak to jest ok ? A to chłodzenie zmieści mi się do tej obudowy co podalem wyżej ? A jakie byscie polecał chłodzenie wodne do tego zestawy powyżej ? I czy lepiej brać dysk SSD 128 GB czy 64 lub 60 GB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymcio22 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Witam! Jestem tutaj nowy wiec proszę o wyrozumiałość. Zamierzam kupić nowy komputer i max za niego moge dac 3500 zł ( to jest taki max ale mogę dołożyć np 50 zł jeśli będzie warto ). Komputer będzie głównie mi służył do grania w gry ale tez do sporadycznego oglądania filmów ( 85% to gry a pozostałe 15% to oglądanie filmow,surfowanie po internecie itp.). Zależy mi aby komputer był wydajny,najlepiej czarno-czerwone elementy i wnętrze ( kolor jest dla mnie tez ważny ). Z starego komputera nie mam nic ponieważ on jest bardzo stary a po drugie zepsuty. Za wszelkie rady,pomoce,doradzenie w sprawie podzespołów serdeczne wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Radzę się zaprzyjaźnić z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...