Skocz do zawartości
MasterC++

Mikrofon do broadcast-u (~350zł) i przedwzmacniacz (~250)

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie. Szukam mikrofony do castów na żywo, głównie Twitch i "mini-stacja" radiowa w rozgłośni szkolnej.

Budżet: W granicach 600

Oczekiwania: Wak najlepsza jakość nagrywane dzwięku.
Inne: Do tej pory przeglądałem mikrofony pojemnościowe takie jak mxl 990. Ale do tego potrzeba jeszcze odpowiedniego przedwzmaczniacza. Więc jeśli ktoś jest w temacie i zna się na rzeczy to serdeczne dzięki za informacje.

Edytowane przez MasterC++

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy, czego potrzebujesz. Mikrofony pojemnościowe mają to do siebie, że wychwycą niemal każdy odgłos z otoczenia. Z takich mic'ów mogę polecić AKG 120, czy Behringer C1. Oba wymagają wzmacniacza z phantom power. Jakie wyjście potrzebujesz w takiej jednostce? Jack, RCA, XLR...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjście XLR lub Jack, ale z przyzwyczajenie preferuje Jack'a. I właśnie zależało mi na tym żeby mikrofon nie wychwytywał szumów. Trochę poczytałem na temat tego Behringer C1 o którym napisałeś. Jeśli mikrofon jest rzeczywiście dobry, i się na niego zdecyduję, to zostanie trochę grosza na akcesoria takie jak stojak czy osłonkę na mikrofon.

Jeszcze poza tym. Przeglądałem DjShop i zauważyłem taki zestawik co o nim sądzicie?

Edytowane przez MasterC++

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi