Los_Palomas Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Witam Planuje zakup komputera do gier, tzn gry która wychodzi w styczniu tj GTA5 :P chciałbym prosić was o pomoc w złożeniu sprzętu. Monitor(BenQ XL2411Z) zamówiłem dzisiaj, teraz tylko została buda + system Windows7 64. Nie planuje zabawy w OC. Ze specjalnych życzeń że tak nazwę, chciałbym obudowę z oknem, święcące wiatraki(by podziwiać efekt w nocy) i płytę gł. z czerwonymi wstawkami ;) Ostatnie pytanie, czy będzie możliwość zamontowania starego dysku(WD RED) , chodzi mi oto że nowe komputery mają zazwyczaj plomby i nie wiem jak wygląda ingerencja do środka obudowy. Pozdrawiam. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Los_Palomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Gdzie ty widziałeś plombę na normalnym kompie - chyba tylko składaki - padaki w rodzaju tych z allegro czy marketów mają plomby na obudowie . Normalnie kupowany składak np. w morele nie ma plomb . Stary dysk normalnie wsadzisz do kompa. Co do kompa i GTA V , wymagań gry jeszcze nie ma , może się okazać także że devsi coś skopią przy konwersji ( jak to było z GTA III i IV ) . Wstępnie proponuję ten zestaw . I5 4590 & SPC Fera 2 , Asrock Z97 Pro4 , G.Skill Ripjaws X 2x4GB 2 133 mhz CL9 , Asus GTX970 4GB DDR5 Strix , WD Blue 1TB & Plextor M6S 128GB , Fractal Design Core 3500 & XFX XTR 550W . Buda ma okno , a co do wentylatorów to dobierz sobie sam - ten konkrety model ma 2 wentylatory 140 mm w zestawie ( nie wiem czy podświetlane ) + do tego 7 miejsc na dodatkowe wentylatory 120 mm / 140 mm . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Los_Palomas Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Gdzie ty widziałeś plombę na normalnym kompie - chyba tylko składaki - padaki w rodzaju tych z allegro czy marketów mają plomby na obudowie . Normalnie kupowany składak np. w morele nie ma plomb . Składak w komputroniku :) Co do kompa i GTA V , wymagań gry jeszcze nie ma , może się okazać także że devsi coś skopią przy konwersji ( jak to było z GTA III i IV ) . Pocieszająca wiadomość jak dla mnie to że GTA5 będzie na tym samym silniku co GTA4. Wstępnie proponuję ten zestaw . I5 4590 & SPC Fera 2 , Asrock Z97 Pro4 , G.Skill Ripjaws X 2x4GB 2 133 mhz CL9 , Asus GTX970 4GB DDR5 Strix , WD Blue 1TB & Plextor M6S 128GB , Fractal Design Core 3500 & XFX XTR 550W . Jeśli chodzi o zestaw to mam kilka zastrzeżeń: Typ obudowy odpada, MIDI albo FULL tower np taka http://www.morele.net/obudowa-cooler-master-haf-932-advanced-401589/ I zamiast w/w chłodzenia wybrałbym to chyba Macho byłby lepszym wyborem http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-hr-02-macho-black-white-fm1-am2-am3-am3-lga775-lga1150-lga1155-lga1156-lga1366-lga2011-tr131-517030/ Edytowane 14 Listopada 2014 przez Klaus Nie mieszamy swojej wypowiedzi z tekstem cytowanym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Macho do I5 4590 to overkill , procek choć gorący ( głównie z powodu gluta pod IHS-em ) to nie aż tak aby Fera 2 nie dawała rady go schłodzić . Macho i inne wydajne chłodzenia są dobre do kręconego I5 4690K / I7 4790K . W przypadku wersji non-K nie ma co wychodzić poza poziom cenowy i wydajnościowy SPC Fera 2 czy Raintek Themis . W sumie nawet box wystarczy , choć temperatury i poziom hałasu nie będą za dobre . Jak chcesz to bierz tego CM HAF , tyle że byś musiał dołożyć ~150 zł albo na czymś uciąć np. karta , oryginalnie był tam GTX970 od Gigabyte za 1 468 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Los_Palomas, proszę nauczyć się korzystać z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 http://www.morele.net/inventory/info/YuVS5l/ Hmm. Ciekawy zestaw, ale ja mimo wszystko zrezygnowałbym z Fera 2 na rzecz Enthoo Pro. Ten Fractal nie do końca mnie przekonuje. Oglądając film Linusa, można znaleźć w tej obudowie trochę wad. Może i jest zauroczony Phanteksem, ale przynajmniej potwierdzone jest to zagranicznymi recenzjami :E Reszta jest dobrze dobrana. W tym procesor i5-4590 i karta Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...