CardassianSpy Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Hej wszystkim,Potrzebuję pomocy z identyfikacją / rozwiązaniem problemu który mam z monitorem. Podczas grania w gry, na ekranie czasem pojawiają się zakłócenia - poziome linie, wyglądające jak problemy z częstotliwością odświeżania. Zdarza się to tylko czasem. Monitor to HP L2208w podłączony do ASUSa GTX 970 przejściówką DVI -> VGA (monitor nie ma wyjścia DVI/HDMI). Próbówałem już zmienić vsync na adaptive (a także pozostałe opcje) w panelu Nvidia, ale problem cały czas występuje. Przy wyłączonym vsyncu (z poziomu aplikacji) problem pogarsza się zdecydowanie. Gram na maksymalnych ustawieniach (np. w Deus Ex: Human Revolution). Próbowałem też zmiany ustawień częstotliwości odświeżania w programie ASUS GPU Tweak na 59 Hz (z jakiegoś powodu w Deus Exie taka widnieje w opcjach) i również nie pomaga.Przy nagrywaniu w Frapsie problem nie występuje na filmie, więc myślę, że karta renderuje wszystko poprawnie a problem tkwi pomiędzy monitorem a kartą lub w samym monitorze. Mam 2 takie same monitory, na obu jest dokładnie ten sam problem. Niestety nie mam monitora z wyjściem DVI / HDMI żeby na nim potestować.Bardzo proszę o porady i pomoc, niedawno kupiłem nowy sprzęt i chciałbym się nim pocieszyć bez tego typu problemów.Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...