sellston Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam,potrzebuje laptopa którego bez problemu można nosić ze sobą (lekki, zgrabny) do pracy w programach typu CAD, MathCAD, photoshop, troszkę revita (mało, mam stacjonarny nie musi to świetnie działać). Do tych wymagań myślę ze matryca 15 cali będzie optymalna. Fajnie jakby działał jak najdłużej na baterii, ale to nie jest priorytet. Reszta zastosowań to filmy, office, internet, ale to działa bez problemu na każdym laptopie. Nie potrzebuje windowsa. znalazłem takie coś:http://allegro.pl/laptop-asus-ux51vz-zenbook-win-8-i7-650m-gt-ssd-i4785356295.htmlCo prawda i7 trzeciej generacji ale i tak bedzie szybsze od nowych i3/i5 w tej kwocie co mam do wydania. Co myślicie o moim wyborze ? Może jest coś lepszego do wyboru? I podstawowe pytanie, bawić się w to czekanie miesiąc na dostawę czy odpuścić i kupić coś słabszego na miejscu ?Do wydania mam 2000zł z lekką nadwyżką jeśli warto.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellston Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 a mozna dolozyć dysk ssd do tych laptopow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caed Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 matryca Full HD według mnie jest konieczna. Autocad wykorzystuje jeden rdzeń dlatego taki procesor i5/i7 (u) powinien okazać się wystarczający. Dedykowana grafika przyda się przy pracy w FHD. SSD jest bardzo korzystnym elementem i znacznie polepszy komfort pracy. Polecany Acer V3-572 będzie bardzo dobrym wyborem. SSD można do niego dorzucic a HDD wsadzic w kieszien i uzytkowac jako dysk przenosny. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellston Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2014 a co myslicie o tym ? http://allegro.pl/laptop-asus-ux51vz-zenbook-i7-3612qm-win8-ssd-i4816446642.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...