Avecezar Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam Szukam metody na zautomatyzowanie czynności w programie działającym pod kontrolą win 7 64bit. Automatyzacja ma polegać na odświeżaniu zawartości online, ktorą ręcznie wykonuje się wchodząc do programu, następnie klikając prawym przyciskiem myszy i wybierając komendę do wykonania. Chciałbym żeby ta czynność była powtarzana systematycznie z częstotliwością przeze mnie wybraną i żeby działą się w tle. Nagranie więc makro, które ma powtarzać ruchy i kliknięcia myszką nie wchodzi w rachubę, chyba że takie makro mogło by zostać odtworzone w tle. Innymi słowy chcę normalnie korzystać z komputera, pisać np. maila a ta czynność wykonuje się w tle i się nie ujawnia nagle, np przez to że zabiera mi na sekunde kursor wykonuje te czynności i mi oddaje go, tylko ma działać w tle a ja praktycznie o tym zapominam. Sam program działa sobie w tle i można go wywołać z "paska zadań". Czy coś takiego da się zrobić i jak, czym? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niszczy Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2014 żona ew. sąsiadka tak na poważnie to sam jestem ciekaw czy takie coś jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avecezar Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2014 Trzeba by pewnie jakiś skrypt napisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...