Saael Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam wszystkich serdecznie! Sprawa wygląda następująco: chciałbym zmienic moja kartę graficzna (GTX650) na coś mocniejszego np. GTX970 i tutaj rodzi sie moje pytanie. Czy musiałbym zmienić zasilacz (mam Modecoma 510W) czy może płytę główną (Gigabyte GA-H81M-S1) czy może jeszcze coś innego. Mój procek i5-4570 3,2GHz, i ramy 8GB DDR3/1333. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Ten modecom to co za model dokładnie ? Procek wystarczający do karty , pamięć ram także . Napisz także jaką masz obudowę , GTX970 to dość długa karta i może nie zmieścić się w twojej budzie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saael Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Modecom Logic 510W i a obudowa to A13 black od Logica(?) to ta, tak na oko http://sklep.modecom.pl/p/1588/13956/obudowa-komputerowa-a13-black-z-zasilaczem-logic-400w-atx-obudowy-logic-obudowy-pc.html Wiecej info nie znalazłem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Buda i zasilacz od razu do zmiany . Karta może się nie zmieścić do niej , w dodatku jest kiepsko wykonana , a zasilacz to bomba z opóźnionym zapłonem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saael Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Ok, w takim razie jaką budę i zasilacz polecasz, powiedzmy ze cena nie gra roli ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak cena nie gra roli to proponuję SilverStone Temjin TJ07 i BQ Dark Power Pro 550W CM :) . Żartuję - za budę i zasilacz zapłacił byś praktycznie tyle samo co za GTX970 a SS Temjin to ogromna buda - w praktyce zmieścił byś tam 4 takie karty , kupę SSD i HDD , płytę E-ATX i procka z wysokim chłodzeniem. Proponuję Zalmana Z9 U3 za 250 zł + Cooler Master G550M 550W za 269 zł . Kartę proponuję Asus GTX970 4GB DDR5 Strix , zmieści się do budy - Z9 U3 mieści karty o długości max. 29 cm a Asus i inne konstrukcje z 2 wentylatorami mają 27-28 cm długości . Co innego Gigabyte WF3 - karta ma 31 cm długości . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Sensowne obudowy zaczynają się od 150zł, ale jak cena nie gra roli to i za 2000zł się znajdzie. To samo z zasilaczem. Podaj budżet jaki jesteś w stanie przeznaczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saael Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Użytkownik reyden nawet ładnie się cenowo wyrobił :), bez przesadyzmu nie potrzebuje aż takiego smoczka;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...