adamejj Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 witam mam problem ze strasznie grzejącym się procesorze który w stanie spoczynku może osiągniąć nawet 70 C (hwmonitor) a jak jakąś gierkę odpalam to po 30 min grania komputer się wyłącza cpu: amd athlon x2 7750 gpu: gainward 9500gt mobo: gigabyte m61pme-s2p zasilacz: antec vp 500 - mam go 3 miesiące bo od starego (ibox) capiło spalenizną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Otwórz obudowę przy włączonym komputerze i sprawdź czy wentylator na procesorze się obraca. Sprawdź ostrożnie! ręką czy radiator jest gorący. Po wyłączeniu sprawdź czy radiator przylega mocno do procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamejj Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) Otwórz obudowę przy włączonym komputerze i sprawdź czy wentylator na procesorze się obraca. Sprawdź ostrożnie! ręką czy radiator jest gorący. Po wyłączeniu sprawdź czy radiator przylega mocno do procesora. wentyl się obraca, radiator jest gorący i mocno przyelga Edytowane 15 Listopada 2014 przez adamejj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Przy otwartej budzie temp. mocno spadają? Jakie to chłodzenie, jaka obudowa, jak jest zorganizowana cyrkulacja powietrza w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamejj Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Przy otwartej budzie temp. mocno spadają? Jakie to chłodzenie, jaka obudowa, jak jest zorganizowana cyrkulacja powietrza w obudowie? amd boxowe, a obudowa iboxa ewentualnie wymień pastę na procku tak też zrobie bo od nowości nie była zmieniana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamejj Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 a jak tam sprawa kurzu? wyczyściłes wszystko? sprężonym powietrzem wszystko wyczyściłem jak wymieniałem psu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Sprawdź na wszelki wypadek, czy się dywanik nie uchował. Warto też sprawdzić Vcore, wcale bym się nie zdziwił, gdyby dało się obniżyć o jakieś 0,2V, temp. cpu poleciałby wtedy w dół. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 a ja chciałbym zobaczyć zdjęcie chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...