soultaker Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Zwracam się do dobrze znających się na sprzęcie forumowiczów o pomoc. Potrzebuje kompa w cenie 2000 - 2300 (można nieznacznie naciągnąć granice cenowe) bes monitorka oczywiście. W zestawie ma być płyta, procek, pamięć, dysk, napęd cd-rw, grafika. Prosze równiez aby ludzie którym "wydaje się" że znają się na sprzęcie nie zabierali głosu, gdyż interesują mnie wyłącznie opinie ludzi, którzy wiedzą co piszą. Nie ufam artykółom itp więc chce się powołać na opinie ludzi którzy mają dużą wiedzę i styczność ze sprzętem o którym piszą :) Moja konfiguracja to: Barton 2500+ CoolerMaster jakiś 1x512 lub 2x256 DDR TwinMos'a 3200 80 lub 60 GB Caviar 7200 8mb cache Epox 8RDA3+ lub 8RDA+ CD-RW TEAC 52x GF4MX Gainwarda PowerPack 450 Z grafą największy dylemat, bo niby nie jest mi taq bardzo potrzebna, a z drugiej strony czasem przydałaby się jakaś dobra karta z obsługą DX9. Więc chyba Radeon 9100 chociash w zupełności wystarczyłby chyba GF4MX 440. Aha i takie małe pytanko poza konkursem :wink: WASZYM ZDANIEM lepiej zainwestować w Prolink GeForce FX 5600 256 DDR Golden (http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...8&cennikb=grupa) czy może w FIC ATI Radeon 9500Pro 128DDR TV/DVI ?? Z GÓRY DZIĘKI ZA WASZĄ POMOC, Licze na WAS :D Bo może jednak skusze się na jakąś porządną grafe :twisted: Jeśli z doświadczenia wiecie że któryś z podzespołów wartoby wymienić na inny uzyskując troche na wydajności a nie podnosząc ceny to piszcie. Komp ma być wydajny, nie musi to być kombajn do gier :) Najlepiej podawajcie konkretne modele i producentów. DzięX jeszcze raz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 po pierwsze znam odpowiedź na nurtujące cie pytanie SZUKAJ to jest 160 razy dziennie przerabian nie pakuj sie w gf4mx bo to straszny syf poczytaj forum za 300 zł z groszem masz radka 9100 od szafirka i jest cacy , bierz 9500 pro od fica nie pakuj sie w fx'a przynajmniej ja bym tak zrobił dysk bym wzioł seagate ale wybór należy do ciebie sigejt to cisza i komfort pracy western traktor ale za to szybi a martor ma troche tego i tego aha ii bierz puść w dualu i bedzie cacuś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 aha i odkiedy radeon 9100 ma obsługe sprzetową dx 9 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jak chcesz dobrą grafę to musisz do tej ceny troszkę dołożyć :roll: Ale reszta ok :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Podpisze sie pod przedmowcami :) Sprzet - ok, ale zamiast tego GF4 MX bierz Radeona 9100 (podobno szafirki sa lux). Z tych dwoch podanych kart to ja bym bral Radeona 9500 Pro (moze dlatego ze od jakiegos czasu jestem happy AMD user :D?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 No niewątpliwie Sapphire 9100 128MB 128bit byłby lepszym rozwiązaniem niż GF4 :D W tedsofcie mają go za 425,00zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 po pierwsze znam odpowiedź na nurtujące cie pytanie SZUKAJ to jest 160 razy dziennie przerabian SZUKAJ - Czemu to slowo jest zawsze wypowiadane jak ktos zaklada nowy topik ?? Ja nie znalazlem tematu ze sprzetem za 2000 - 2300, byly za 2000 albo za 2500 alt to nie to samo, może sie myle. Pozatym forum jest chyba po to żeby ulatwic i przyspieszyc podejmowanie decyzji a nei wydluzac czas jej podjecia :? Pozatym w innych podobnych tematach czesto wypowiadaja sie lamy a mi chodzi o opinie profesionalistow jak wyzej napisalem... Dobra niwazne jush za pozno - topik istnieje wiec nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem... :wink: aha ii bierz puść w dualu i bedzie cacuś Jeśli chodzilo o DualDDR to powiem,ze ZNALAZLEM ten temat o DualDDR'ku Po przeczytaniu stwierdzilem ze chyba lepiej kupic 1 kosc 512 i pozniej dokupic drugie 512 za jakis czas 8) 1,5 - 3 % mnie jakos nie rajcuje, a majac pamiec w jednej kosci bedzie mi latwiej sie przesiasc jak bede chcial np 1,5 GB ramu :wink: dysk bym wzioł seagate ale wybór należy do ciebie sigejt to cisza i komfort pracy western traktor ale za to szybi a martor ma troche tego i tego Po przeczytaniu kilku tematow o dyskach na forum wynikalo, ze Caviar bije na glowe Maxtory i Seagaty... pozatym dwuch moich znajomych kupilo ostatnio Caviary 800JB i sa wyjatkowo zadowoleni a jeden z nich pracowal wczesniej na Barracudzie 60 GB i mowil, ze WD lepsze. bierz 9500 pro od fica nie pakuj sie w fx'a przynajmniej ja bym tak zrobił O takie wypowiedzi mi glownie chodzilo, jakby bylo jeszcze jakies uzasadnienie dlaczego to by bylo zajeblscie... aha i odkiedy radeon 9100 ma obsługe sprzetową dx 9 ?? A ja gdzies tak napisalem ? Troche zle skonstruowalem zdanie... :wink: powinno wygladać taq, bo faktycznie czytajac mozna tak pomyslec Z grafą największy dylemat, bo niby nie jest mi taq bardzo potrzebna, (ten kawalek to mialo byc wtracenie), a z drugiej strony czasem przydałaby się jakaś dobra karta z obsługą DX9. (koniec wtracenia) Więc chyba Radeon 9100 chociash w zupełności wystarczyłby chyba GF4MX 440. Jak chcesz dobrą grafę to musisz do tej ceny troszkę dołożyć :roll: Ale reszta ok :twisted: Wiem, ze dobra grafa kosztuje Podpisze sie pod przedmowcami :) Sprzet - ok, ale zamiast tego GF4 MX bierz Radeona 9100 (podobno szafirki sa lux). Z tych dwoch podanych kart to ja bym bral Radeona 9500 Pro (moze dlatego ze od jakiegos czasu jestem happy AMD user :D?). O to mi chodzilo 8) No niewątpliwie Sapphire 9100 128MB 128bit byłby lepszym rozwiązaniem niż GF4 :D W tedsofcie mają go za 425,00zł. Niewątpliwie mash racje, ale nie kupie tego Radka za 200 zl a GF4mx qpie. Za 425zl to jush bym wolal GF3 Ti jakiegoś... Jak narazie dzieki panowie :wink: czekam na dalsze opinie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 14 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2003 Barton 2500+ CoolerMaster jakiśXdream HAC V81 1x512 lub 2x256 DDR TwinMos'a 3200jak ma dzialac dualDDR (bo taka se plytke wybrales) to bierz 2x256 80 lub 60 GB Caviar 7200 8mb cacheroznica w cenie jest nie duza - nie oplaca sie 60gb CD-RW TEAC 52xJa bym wzial Lite-on'a Z grafą największy dylemat ...Sam mam zamiar kupic szafirowego 9100 ale 64mb 128 bit a nie jak polecil tu No niewątpliwie Sapphire 9100 128MB 128bit byłby lepszym rozwiązaniem niż GF4 64mb jest tanszy i wydajniejszy od 128mb - szczegolow poSZUKAJ 8) bo o tym juz sporo powiedziano. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek20 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Barton 2500+ Spire Falcoon Rock II Abit NF7S lub Epox 8RDA+ 2X256 TwinMos'a WD Caviar 80GBSE LiTeon 52X24X52 najlepiej Radeona 9500 Pro ew. 9100 128 MB (Sapphire, HIS) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Barton 2500+ CoolerMaster jakiś 1x512 lub 2x256 DDR TwinMos'a 3200 80 lub 60 GB Caviar 7200 8mb cache Epox 8RDA3+ lub 8RDA+ CD-RW TEAC 52x GF4MX Gainwarda PowerPack 450 Z grafą największy dylemat, bo niby nie jest mi taq bardzo potrzebna, a z drugiej strony czasem przydałaby się jakaś dobra karta z obsługą DX9. Więc chyba Radeon 9100 chociash w zupełności wystarczyłby chyba GF4MX 440. Aha i takie małe pytanko poza konkursem :wink: WASZYM ZDANIEM lepiej zainwestować w Prolink GeForce FX 5600 256 DDR Golden (http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...8&cennikb=grupa) czy może w FIC ATI Radeon 9500Pro 128DDR TV/DVI ?? Z GÓRY DZIĘKI ZA WASZĄ POMOC, Licze na WAS :D Bo może jednak skusze się na jakąś porządną grafe :twisted: Jeśli z doświadczenia wiecie że któryś z podzespołów wartoby wymienić na inny uzyskując troche na wydajności a nie podnosząc ceny to piszcie. Komp ma być wydajny, nie musi to być kombajn do gier :) Najlepiej podawajcie konkretne modele i producentów. DzięX jeszcze raz 8) Dobrze kombinujesz, z tym że ja bym niektóre rzeczy znienił: Barton 2500+ CoolerMaster (ja bym wzioł jakiś z tych tanich) 2x256 DDR TwinMos'a 3200 dysk jak napisałeś WD Caviar JB 80GB płytę zmieniłbym na Soltek SL-75FRN/2 CD-RW nie brał bym TEAC'a, cene ma nadal wysoką, a wydajnościowo już dawno nie jest najlepszy!! Polecam Lite-On 52x Grafę bym brał Radeon'a 9500@9700 (teraz wyszła nowa seria :!: :) Zajżyj do działu sprzedam :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 najlepiej Radeona 9500 Pro ew. Po co takie glupoty wypisujesz ? 1. jak mozna porownywac wogule te karty - zarowno cenowo jak i jakosciowo ? 2. przeczytaj post ktory jest nad Twoim - 128mb to kupa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 15 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2003 Barton 2500+ CoolerMaster jakiś 1x512 lub 2x256 DDR TwinMos'a 3200 80 lub 60 GB Caviar 7200 8mb cache Epox 8RDA3+ lub 8RDA+ CD-RW TEAC 52x GF4MX Gainwarda PowerPack 450 Z grafą największy dylemat, bo niby nie jest mi taq bardzo potrzebna, a z drugiej strony czasem przydałaby się jakaś dobra karta z obsługą DX9. Więc chyba Radeon 9100 chociash w zupełności wystarczyłby chyba GF4MX 440. Aha i takie małe pytanko poza konkursem :wink: WASZYM ZDANIEM lepiej zainwestować w Prolink GeForce FX 5600 256 DDR Golden (http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...8&cennikb=grupa) czy może w FIC ATI Radeon 9500Pro 128DDR TV/DVI ?? Z GÓRY DZIĘKI ZA WASZĄ POMOC, Licze na WAS :D Bo może jednak skusze się na jakąś porządną grafe :twisted: Jeśli z doświadczenia wiecie że któryś z podzespołów wartoby wymienić na inny uzyskując troche na wydajności a nie podnosząc ceny to piszcie. Komp ma być wydajny, nie musi to być kombajn do gier :) Najlepiej podawajcie konkretne modele i producentów. DzięX jeszcze raz 8) Dobrze kombinujesz, z tym że ja bym niektóre rzeczy znienił: Barton 2500+ CoolerMaster (ja bym wzioł jakiś z tych tanich) 2x256 DDR TwinMos'a 3200 dysk jak napisałeś WD Caviar JB 80GB płytę zmieniłbym na Soltek SL-75FRN/2 CD-RW nie brał bym TEAC'a, cene ma nadal wysoką, a wydajnościowo już dawno nie jest najlepszy!! Polecam Lite-On 52x Grafę bym brał Radeon'a 9500@9700 (teraz wyszła nowa seria :!: :) Zajżyj do działu sprzedam :!: dokladnie :!: bardzo fajny zestawik :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No wiec panowie coz moge powiedziec, zaniemowilem. Chyba najlepiej poweidziec 8) DZIEKUJE WAM BARDZO 8) Wszystkie sugestie wezme pod uwage, Jeszcze ras wielkie dzieki, w razie czego (problemy czy cos) walne jeszcze jakiegos posta ;) Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 18 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2003 No niewątpliwie Sapphire 9100 128MB 128bit byłby lepszym rozwiązaniem niż GF4 :D W tedsofcie mają go za 425,00zł. A po co 128MB ?? Przeciez to tylko kilka procent wydajnosci wiecej od 64MB a jestes 100zl w plecy. IMHO bez sensu jest kupowac 128MB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 No niewątpliwie Sapphire 9100 128MB 128bit byłby lepszym rozwiązaniem niż GF4 :D W tedsofcie mają go za 425,00zł. A po co 128MB ?? Przeciez to tylko kilka procent wydajnosci wiecej od 64MB a jestes 100zl w plecy. IMHO bez sensu jest kupowac 128MB. Neon69 zgadzam sie z Toba tesh czytalem mase postow i artykulow she mx440 z 128 mb pamieci to kaszanka najlepiej brac 64 mb i sprawsdzac czy pamiec jest 128-bitowa (wyjatkiem jest Prolink mx440 128 mb 128-bit - wypasiona karta i warto kupic wersje 128 mb) 8) A ten Radek 9500@9700 o ktorym pisal mak777 serio wypasiony na maxa ale chyba trudno go jeszcze bardziej wykrecic... chociash slyszalem she mozna mu odblokowac dodatowe 4 potoki renderujace i zrobic z niego R 9700 Pro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...