Skocz do zawartości
strusm

Asus A55VM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem Asusa A55VM i bolą mnie w nim 2 rzeczy pierwsza to padła mi grafika nvidia 630gt i chce kupić jakąś lepszą do niego i nasuwa się pytanie jaką mogę do niego włożyć i gdzie ową grafikę zamówić do laptopa. Natomiast ostatnią rzeczą jest to że laptop a mianowicie jego chłodzenie szumi strasznie od razu na 100$ startuje czyszczenie i zmiana pasty nic nie daje i nie wiem co z tym fantem zrobić. Pytanie czy wentylator się popsuł czy coś nie tak z płytą główną lub jakimś elementem płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szumy mogą być spowodowane wentylatorem, sprawdź go. A z karta graficzna, ja bym ja próbował ratować jesli jeszcze da rade, możliwe ze luty puściły. Jesli chciałbyś nowa kartę graficzna, też musisz uwzględnić zasilacz bo ten może nie podołać a co najważniejsze czy twój układ chłodzenia wyrobi. Idź do jakiegoś dobrego serwisu w twoim mieście i wszystko Ci powiedzą odnośnie zakupu przez nich nowej karty graficznej. Zapłacić pewnie będziesz musiał dużo a i jak wlutowali kartę tez niepewne.

Chyba że masz jeszcze gwarancje, wtedy nie patrz to co napisałem tylko odrazu wysyłaj na nią.

Edytowane przez Ma Ti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi