Skocz do zawartości
luven

kompletny zestaw do gier za 6.5k

Rekomendowane odpowiedzi

w oparciu o zestaw za 5000 i 6000 z polecanych i po dodaniu kilku rzeczy, zlozylem zestaw http://www.morele.net/inventory/info/5nmyBK/

komputer bedzie uzywany glownie do gier (world of warcraft). OC planuje zrobic za rok, lub wczesniej, jak bede potrzebowac wiekszej mocy. budzet wynosi okolo 6,5-7k. prosze o ocene i ewentualne uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta , procek i zasilacz przesadzone .

Jak chcesz dobrze wyposażonej płyty to bierz sporo tańszą MSI Z97 Gaming 3 za 459 zł  - dobre audio , dobra sekcja zasilania i przystępna cena .

Chyba że chcesz płytę pod CF/SLI to bierz Gaming 5 .

Do gier lepszym wyjściem jest I5 4690K - kosztuje 450 zł mniej a nie wiele słabszy w grach .

Zasilacz starczy spokojnie dobre 550W jak np. XFX XTR 550W za 378 zł .

Kartę zmień na Asus Strix , kosztuje tyle samo a ma tryb pół pasywny .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI też ma tryb półpasywny, ale ma problemy z piszczącymi cewkami, dlatego warto kupić 970-tke od Asusa.

Jeśli kupować płytę za ponad 600 PLN, to może model Sabertooth objęty pięcioletnią gwarancją?

Chwalona seria, na pewno będziesz zadowolony z OC procesora na tym mobasie ;)

A na resztę pytań odpowiedział Ci reyden.

PS. Reyden: jest już nowy program cashback. Wystarczy wejść na portal :P

Edytowane przez piterr3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie - widzę , swoją drogą ładnie zaszaleli - ponad 500 zł zwrotu za płytę i procka .

Btw. Gaming 5 też się kwalifikuje do zwrotu 530 zł .

Ew. 460 zł za zestaw Gaming 5 + I5 4690K .

Asus marnie wygląda w tym programie , przy I7 jest tylko 230 zł zwrotu nie zależnie od płyty .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam dzisiaj zamówiłem bardzo podobny zestaw 

http://proline.pl/?fn=koszyk&1:SEA+PLATINUM-660;1:AC+MX-2+4G;1:MSI+Z97+GAMING+7;1:CORE+I7-4790K;1:F3-2400C10D-16GTX;1:BQT+DARK+ROCK+3

Kartę graficzną MSI GTX 970 GAMING którą zamawiasz mam od miesiąca i nie potwierdzam histerii o piszczących cewkach. Mój model jest bardzo cichy.

Co do płyty to też wybrałem gaming 7 ze względu na dual bios, więcej usb 8.0 i 12 fazową sekcję zasilania. Niezła recenzja tej płyty jest na frazpc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi