Junx1 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Witam. Poszukuje dobrego programu do nagrywania filmików z gry (dłuższych oraz krótkich), który nie spowoduje dużych spadków płynności oraz jakość nagrywania będzie dobra (czyt. 720p chociaż). Znane mi programy do Action!, Fraps, Msi Afterburner, OBS. Czy z w/w programów da mi któryś takie możliwości nagrywania? Program do konwersji plików znam tylko Format Factory, inne jakoś nie chciały ze mną współpracować bo były dużego rozmiaru (mam łącze wysyłania ~100Kb/s) albo słabej jakości. Filmiki będą z gier: - Arma 2/3 (Krótkie) - Dayz (j/w) - BF 3/4 (J/w) - S.T.A.L.K.E.R. (Długie, krótkie) Moja specyfikacja: Pentium Dual-Core CPU E5800 @ 3.20GHz Kingston HyperX 4 GB DDR3 1600 MHz Zotac GTX 560 Ti Windows 8 Professional 64 Bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Z tego co widzę to MSI AB ma opcję nagrywania . Rozmiar możesz sobie wybrać dowolny - 480p , 720p czy 1080p a także proporcje 16:9 i 16:10 . Program może tylko nagrywać video albo od razu je kompresować ( tutaj masz do wyboru MJPG , XviD , H264 i kilka innych mniej popularnych a także wybór kontenera - AVI lub MKV ) . Przy opcji tylko nagrywania video pliki będą wychodzić dość duże ale nie powinno to za bardzo obciążać kompa . A co do rozmiarów czy jakości - kodeki trzeba po prostu odpowiednio skonfigurować aby uzyskać odpowiedni efekt . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2014 Też polecam afterburner'a, dużo opcji konfiguracji, możliwość korzystania z własnych kodeków. Tylko pamiętaj, najlepiej nagrywać na inny dysk, niż ten z systemem i grą. Może to bardziej obniżyć komfort grania, niż samo obciążenie procka, przez nagrywanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...