josef Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jest taka sprawa - mam dysk Fujitsu MPF 3204 AH - bez badów. Niby wszystko OK ale po jakimś czasie od uruchomienia znika z systemu :cry: - chyba się wyłącza. Nie wiem czy jest to kwestia ciepła (a cholerstwo się grzeje - wersja 7200) czy padającej elektroniki. Zdaje mi się, że jest problem tych dysków generalnie. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu - czy wymiana elektroniki pomoże? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 jaka winda - jak XP to calkiem mozliwe bo tam wszystko czasem znika :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 winda 2k - ale to nie to - wiem, że dysk miał mieć wadę - i to jest ta wada - dysk mam za friko i chciałbym go reanimować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Jest taka sprawa - mam dysk Fujitsu MPF 3204 AH - bez badów. Niby wszystko OK ale po jakimś czasie od uruchomienia znika z systemu :cry: - chyba się wyłącza. Nie wiem czy jest to kwestia ciepła (a cholerstwo się grzeje - wersja 7200) czy padającej elektroniki. Zdaje mi się, że jest problem tych dysków generalnie. Zna ktoś rozwiązanie tego problemu - czy wymiana elektroniki pomoże? chyba mam taki sam dysk w szufladzie bo padla najprawdopodobniej elektronika. Pewnego razu mialem zwis kompa i po resrtarcie komp juz nie widzial dysku. U kumpla tez dysk wogole nie byl juz widziany przez kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Taki dysk też mam - zupełny trup. Ale ten drugi chodził mi wczoraj pół godziny - sprawdziłem, że nie ma badów, hdtach pięknie mykał i nagle pyk... winda wywaliła komunikaty że odłączono napęd - potem znikł w BIOSie - jak się wychłodził to pojawił się znowu. Do czasu oczywiście :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Taki dysk też mam - zupełny trup. Ale ten drugi chodził mi wczoraj pół godziny - sprawdziłem, że nie ma badów, hdtach pięknie mykał i nagle pyk... winda wywaliła komunikaty że odłączono napęd - potem znikł w BIOSie - jak się wychłodził to pojawił się znowu. Do czasu oczywiście :x ehh widac ze te Fujitsu to nienajlepsze byly dyski :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 czemu - mam 20gb ale model mpf 3204 at - 5400 - kilka lat zero problemów - te 7200 coś się kaszanią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 E tam, fujitso mój jakos sie trzymał, miałem go ponan 3 latka, dokałdnie MPE3136AT, 12,7GB i chodził bez zarzutu ;)) a potm z qmplem sie wymieniłem na to co poniżej, dopłaciłem 30zł i loos ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Może ma z was ktoś wspomniany model dysku z badami a dobrą elektroniką - leży i się kurzy - jeśli tak to proszę o kontakt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 ehh widac ze te Fujitsu to nienajlepsze byly dyski :(e tam słabe :evil: mój M1638TAU działa już 7 lat, teraz w drugim kopie. A co do tego to pewnie elektronika siada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 4 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2003 Mialem Fujitsu i mialem podobny problem. HD masz prawdopodobnie uszkodzony, szczegolnie jak nie miales tego problemu wczesniej. Fujitsu moze jest dobra firma ale jesli chodzi o HD to robia totalne dziadostwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...