Skocz do zawartości
josef

Znikające Fujitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Jest taka sprawa - mam dysk Fujitsu MPF 3204 AH - bez badów. Niby wszystko OK ale po jakimś czasie od uruchomienia znika z systemu :cry: - chyba się wyłącza. Nie wiem czy jest to kwestia ciepła (a cholerstwo się grzeje - wersja 7200) czy padającej elektroniki. Zdaje mi się, że jest problem tych dysków generalnie.

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu - czy wymiana elektroniki pomoże?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka sprawa - mam dysk Fujitsu MPF 3204 AH - bez badów. Niby wszystko OK ale po jakimś czasie od uruchomienia znika z systemu  :cry:  - chyba się wyłącza. Nie wiem czy jest to kwestia ciepła (a cholerstwo się grzeje - wersja 7200) czy padającej elektroniki. Zdaje mi się, że jest problem tych dysków generalnie.  

Zna ktoś rozwiązanie tego problemu - czy wymiana elektroniki pomoże?

chyba mam taki sam dysk w szufladzie bo padla najprawdopodobniej elektronika. Pewnego razu mialem zwis kompa i po resrtarcie komp juz nie widzial dysku. U kumpla tez dysk wogole nie byl juz widziany przez kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki dysk też mam - zupełny trup. Ale ten drugi chodził mi wczoraj pół godziny - sprawdziłem, że nie ma badów, hdtach pięknie mykał i nagle pyk... winda wywaliła komunikaty że odłączono napęd - potem znikł w BIOSie - jak się wychłodził to pojawił się znowu. Do czasu oczywiście :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki dysk też mam - zupełny trup. Ale ten drugi chodził mi wczoraj pół godziny - sprawdziłem, że nie ma badów, hdtach pięknie mykał i nagle pyk... winda wywaliła komunikaty że odłączono napęd - potem znikł w BIOSie - jak się wychłodził to pojawił się znowu. Do czasu oczywiście  :x

ehh widac ze te Fujitsu to nienajlepsze byly dyski :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, fujitso mój jakos sie trzymał, miałem go ponan 3 latka, dokałdnie MPE3136AT, 12,7GB i chodził bez zarzutu ;)) a potm z qmplem sie wymieniłem na to co poniżej, dopłaciłem 30zł i loos ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem Fujitsu i mialem podobny problem. HD masz prawdopodobnie uszkodzony, szczegolnie jak nie miales tego problemu wczesniej.

Fujitsu moze jest dobra firma ale jesli chodzi o HD to robia totalne dziadostwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...